Bukajo Saka (©Reuters)
Bukajo Saka (©Reuters)

NAJAVA DANA (subota, 4. maj): Arsenalov pohod na titulu i bitka za Kataloniju

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.05.24. | 08:00

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

ARSENAL – BORNMUT, 13.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Nećemo mnogo da polemišemo, jer kec je sigurica za Tobdžije, kojima ništa drugo ni ne odgovara u odbrani prvog mesta na tabeli. Arteta neće oklevati nakon pobede nad Totenhemom, a Bornmut koji je na sredini tabele i nema neke razloge da se bije do iznemoglosti. Setimo se da je poslednji meč para izgubio sa 0:4.

ŠEFILD JUN. – NOT. FOREST, 16.00

(Fudbal, Engleska 1)

Derbi fenjera Forestu znači život, dok Šefild junajted sa spakovanim koferima za Čempionšip nema šta da izgubi. Gosti su uzeli četiri boda sa poslednjih pet utakmica tako da mogu da budu pod određenom dozom treme. Sve u svemu, valja znati da su Šumari poslednji meč para dobili sa 2:1, te da je GG ishod na utakmicama ovih timova standardna pojava.

MEC – REN, 19.00

(Fudbal, Francuska 1)

Mec je u škripcu! Tim koji se bori za opstanak dočekuje Ren koji je deveti, a ima četiri poraza na prethodnih pet utakmica. To budi određenu nadu domaćinu, a gase je rezultati poslednjih mečeva para. Naime, Mec je izgubio pet uzastopnih mečeva s ovim klubom, a u poslednja dva navrata brutalno je poražen sa 6:1 i 5:1.

MONCA – LACIO, 18.00

(Fudbal, Italija 1)

Samo dva boda osvojila je Monca na poslednjih sedam utakmica. Lacio je sedmi, i juri Atalantu i Romu. Pobeda je za njih imperativ protiv kluba koji ih je na prošlom susretu para u septembru navukao na remi. Šta reći za tih 1:1, sem da je X oborio mnogo tiketa, te da je utakmica petog kola Serije A presela većem broju kladilaca.

DORTMUND – AUGZBURG, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Posle pobede nad PSŽ-om, za Dortmund je samo nebo granica, Bundesliga zbog bodovnog zaostatka za vodećima svakako sporedni kolosek. Augzburg to može da iskoristi, kao i u decembru kada je na meču para sve završeno sa 1:1, a remi definisan sa oba gola u prvom poluvremenu.

ŠTUTGART – BAJERN, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Bavarski remi sa Realom u Ligi šampiona apsolutno je van svih dvojbi najbitnija stvar koja će opredeliti sezonu Bajerna. Naime, Leverkuzen je podaleko odmakao u borbi za titulu, a Bajernu će uz pomenuto biti neophodno da pričuva tim, te da ne bude poražen od Štugarta koji je treći na tabeli, a koji je decembarski meč para izgubio sa 3:0.

ĐIRONA – BARSELONA, 18.30

(Fudbal, Španija 1)

Direktan okršaj za drugo mesto u Primeri mora da bude uzbudljiv. Razlika od dva boda za oba kluba je izazovna, s tim što Đirona ima dva kiksa, a Barselona samo jedan na proteklih pet mečeva. Đirona je poslednji meč para dobila sa 2:4. Dakle, imali smo u decembru meč sa pregršt golova, pa da vidimo šta nam se sada sprema.

MAJORKA – ATL. MADRID, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Nema Majorka naročitih ambicija, a ni nforma jij nije naročita. Protiv Atletiko Madrida koji je poprilično ušuškan na četvrtom mestu verujemo da neće igrati na sve ili ništa. Setimo se da je prethodna dva meča para dobio upravo tim iz Madrida, te da je na poslednjem u nizu odlučujući i jedini pogodak postigao Grizman u 64. minutu.

MEHELEN – GENT, 18.15

(Fudbal, Belgija 1)

Reč je o derbiju u koji Gent ulazi sa šest vrlo velikih bodova prednosti. Gol razlika ovog kluba iznosi 17:6 sa poslednjih šest mečeva. Mehelen je postigao 12, a primio 10, što ukazuje na utakmice sa skoro pa redovno većim brojem pogodaka. Inače, poslednji meč para Gent je dobio sa 3:1.

BORAC MOZZART – FMP, 18.00

(Košarka, Superliga Srbije)

Panteri su dobili dvomeč sa Vojvodinom, dok je Borac Mozzart bio jači od Spartaka. Uzećemo u obzir poslednja dva meča para u ABA ligi. Naime, tim Dejana Džolija Mijatovića novembarski susret dobio je sa 96:75, dok je FMP u martu bio blji pri konačnih 86:72. Sigurni smo da će oba tabora na parket izaći maksimalno motivisano.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara