"Džikić deli savete igračima Partizana"
"Džikić deli savete igračima Partizana"

Džikić u elementu: Šta je mene tresnulo - to je tresnulo i njih! Grizemo, grešimo i čekamo da Misirac padne

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.12.16. | 21:35

Đorđe Majstorović se polovinom januara vraća u trnažni proces

Džikić deli savete igračima PartizanaKonferencije za medije Aleksandra Džikića skoro posle svake utakmice su ponekad i zanimljivije od onoga što košarkaši Partizana pružaju na parketu. Utisak je da je slično bilo i posle pobede nad MZT-om, u 15. kolu Jadranske lige, jer je po okončanju meča koji je njegov tim dobio (91:76) strateg crno-belih govorio u prepotznatljivom stilu.

Najpre o samom susretu kojim je Parni valjak vezaio osmu pobedu, računajući i one iz FIBA Lige šampiona.
Očekivali smo tezak meč. MZT je došao potpuno rastrećen, ima talenat, profilisane igrače na petici, atlete na kecu, strelce na dvojci i trojci. Imali su i oni zdravstvenih problema. Znam šta nam je bilo... Drži nas već predugo, ali uspevamo da nastavimo pobednički niz, što ne znači da se on neće prekinuti. Nismo opterećeni time koliko čekamo da prođe period u kojem nismo kompletni. Nadamo se da ce proći sto pre. Ima valjda i ovih koji su očekivali i da će MZT sam da se pobedi, valjda će da gledaju „Frozen 2“ sad“, rekao je Džikić.

Izabrane vesti

U poslednjih desetak dana ekipa iz Humske 1 protisnuta je velikim kadrovskim problemima. U minula dva meča nekoliko igrača je ispalo iz stroja zbog raznih virusa, koji su „potkačili“ i šefa struke.
Ja još nisam ozdravio, a kad ćemo biti kompletni, da sklonimo Majstorovića. Robinson je igrao bez treninga, Pot takođe, Ratkovica je imao bol u leđima, Andrić sa donjim ledjima. Misirca (Stefana Birčevića, op. au) čekamo da padne pre ili kasnije. Igra velika minute , pokušavamo da ga čuvamo. Juče smo, recim, sa povratnicima imali 10 igrača na treningu. Danas smo krenuli sa Frenkom da vidimo šta može. Ono sto je mene tresnulo, tresnulo je i njih“.

Savršena sedmica Adina Vrapca: Ne znam što ovako nisam igrao ranije

Van stroja je i centar Đorđe Majstorović, koge Džikić očekuje na treningu za dve do tri sedmice.
Od polovine januara bi mogao da uđe u neke kontakte. Ovakva situacija sa rezultatima nam daje mogućnost da mu damo malo više vremena za oporavak. Važno da je vratio nekih šest kilograma, to je bitno za njegovo samopouzdanje“.

Na kraju je pohvalio i Grobare. Večeras ih je u Pioniru bilo oko 4.000.
Hvala ljudima što su došli da nas gledaju, nadam se da nisu razočarani. Grešimo, udaramo, grizemo, pravimo gluposti, bacamo se na glavu. Šta da radimo, tako igramo...“

Ante NazorŠef sturke MZT-a Ante Nazor sportski je podneo poraz.
Većim delom smo parirali Partizanu, koji je imao veću energiju i rotaciju, čestitam mu. Mislim da smo morali da nađemo ritam igre u poslednjoj četvrtini. Nismo ni mentalno bili spremni do kraja u organizaciji napada. Ova ekipa ne sme da igra na ovoliki broj poena. Primili smo ih dosta, moramo da napravimo dodatni odbrambeni napor kako bismo ušli u neizvesnu završnicu. Nedostajala su nam tri igrača, nadam se da ćemo izgledati sve bolje“, zaključio je Nazor.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

SrbijaFK PartizanJadranska ligaAnte NazorAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara