Erebro juri iskupljenje, Sirijusova odbrana bušna kao švajcarski sir

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.09.18. | 08:59

Na programu su utakmice u Švedskoj

Švedski Heken trenutno igra u vrhunskoj formi. Pomenuta ekipa je na svom bunjištu savladala Geteborg (4:1) i stigla do petog mesta na tabeli. Pravu igru mačke i miša videli smo sinoć na stadionu Hekena. Domaćin je bio ubojit i stigao do četvrtog trijumfa u prethodnih pet susreta. Upravo smo juče na keca i upućivali.

Zašto pričamo sada o ovome?

Izabrane vesti

Pa, iako Skandinavci umeju da budu zanimljivi, većina timova je, izuzev najjačih, za prosečnog poznavaoca fudbala sa ovih prostora prava nepoznanica. Zato su zlata vredne reči ljudi koji su do najsitnijih detalja upoznati sa materijom. Neki od njih svakako su trener Asiriske Zoran Manović i napadač Hamarbija Nikola Đurđić u referisanju za TIP Novosti pomagali kladiocima sa ovih prostora da "uplivaju" u svet švedskog fudbala i sa daleko više rezona odigraju neki tip. Naravno, nekada se dogodi i da omaše, ali često iznesu neke zanimljive i nepoznate detalje koji su i te kako značajni. 

Sinoć je u Alsvenskanu okončano 22. kolo, a već danas počinje sledeće. Erebro ukršta koplja sa Sirijusom (19.00). Šta očekivati od ovog susreta? 
​"Erebro je u naletu. Nanizao je tri pobede, ali, po mom mišljenju nema kvalitet da produži seriju i protiv Elfsborga. Sa druge strane, domaćina je težak raspored „oterao“ u opasnu zonu. Sada, kod kuće,moraju da rizikuju", izjavio je nedavno Đurđić za TIP Novosti. 

Tako i bi. Elfsborg je minimalcem bio bolji od Erebra pogotkom Činedua Obasija, nekadašnjeg napadača Šalkea. Erebro bi trebalo danas da se iskupi protiv Sirijusa. Gosti su 14. na tabeli, bore se za opstanak, u lošoj su formi i sve ukazuje na keca. Sirijus je jedna od najgorih gostujućih ekipa sa četiri pobede i sedam poraza. Najveća uzdanica domaćih je Nigerijac Kenedi Igboananike koji je dosad postigao sedam golova. Ako niste sigurni u keca, tj. ako mislite da je nedavni poraz negativno uticao na psihu fudbalera Erebra, možete da probate sa golovima. Sirijus prima golove kao od šale - 2,32 u proseku po meču. 

A u drugoj švedskoj ligi završava se 24. runda. Zoran Manović je ovde predložio keca na Halmstad protiv Landskrone (19.00). Svoj tip nije posebno obrazlagao, ali realno nema ni potrebe. Dovoljno je pogledati tabelu. Halmstad je četvrti sa 41 bodom, bori se za treće mesto, dok su gosti pretposlednji sa 20 bodova manje. Pritom, Halmstad je u boljoj formi, nije poražen na pet prethodnih mečeva (od čega je slavio na četiri), Landskrona ne zna gde bije, o čemu svedoči jedan trijumf na osam poslednjih utakmica.

Zanimljivo, četiri protekla susreta ova dva tima okončana su remijem, ali trenutno se čini da vredi igrati na Halmstad, koji u svojim redovima ima jednog od najboljih strelaca lige. Reč je o Japancu Kosukeu Kinošiti, nekadašnjem napadaču nemačkih niželigaša Frajburga II i Homburga. Dosad je dao 11 golova. U redovima gostiju najraspucaniji je internacionalac iz Gane Sadat Karim koji je, uprkos posrtanjima svoje ekipe, uspeo da stigne do devet pogodaka. 

ŠVEDSKA 1 - 23. KOLO:

Utorak

19.00: (1,90) Erebro (3,45) Sirijus (3,80)

Sreda

19.00: Hamarbi - Elfsborg
19.00: Norčeping - Malme
19.00: Estersund - Bromapojkarna
19.00: Sundsval - Jurgorden
19.00: Treleborg - Dalkurd

Četvrtak

19.00: Geteborg - AIK
19.00: Kalmar - Heken

ŠVEDSKA 2 - 24. KOLO:

Subota

Dagerforš - GAIS 1:1 (0:0)

Nedelja

Falkenberg - Jončeping 2:0 (0:0)
Varberg - Jefle 1:2 (1:1)
Helsingborg - Frej 1:0 (0:0)
Ergrite - Brage 4:1 (2:0)

Ponedeljak

Eskilstuna - Esters 3:0 (0:0)
Norbi - Varnamo 2:1 (0:1)

Utorak

19.00: (1,60) Halmstad (3,70) Landskrona (5,40)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Švedska 1Švedska 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara