""
""

Fajenord - dok gledaš uživaš (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.12.16. | 16:33

Lider Eredivizije ponovo blista

Fajenord je ponovo onaj stari, sa starta sezone! U meču prošlog kola protiv Sparte u gradskom derbiju sevnula je "šestica" kao najava onogo što će izabranici Đovanija Van Bronhorsta danas uraditi AZ Alkmaru u još jednom mini derbiju. Ko se zabrinuo za šampionsku trasu evo odgovora - bez brige, Fajenord ne skreće sa nje - 4:0. 

Izabrane vesti

Tri remija i jedan poraz u poslednjih šest kola istopili su prednost koju je ekipa sa De Kajpa imala. Mini kriza verovatno je malo i zabrinula napaćene navijače kluba iz Roterdama, međutim, stvari su ponovo došle na svoje mesto.

U sudaru sa do danas pred svojim navijačima neporaženim Alkmarom, lider je demonstrirao svu moć i na spisak argumenata zbog čega ovaj tim konačno može da postane šampion, dodao još nekoliko. Svakako najjači jeste igra Fajenorda.



A kakva je ona bila najbolje ćete videti iz priloženog video klipa golova. Čisto da pomenemo. Junak ubedljivog trijumfa gostiju jeste prvi golgeter tima, Danac Nikolaj Jorgensen. Rasni napadač postigao je peti gol na poslednjih pet utakmica i tome pridodao dve asistencije. Kada se na ovo doda pređašnji učinak dolazi se do fantastičnih brojki: Nikolaj Jorgensen - 16 utakmica 12 golova, 8 asistencija.  

Nema dileme, jedna od najboljih investicija proteklog leta ne samo u holandskom fudbalu...

Jorgensen je postigao treći gol i definitivno otklonio sve dileme oko pobednika. Najlepši momenat na susretu dogodio se ipak u 11. minutu, kada je Berhuis doneo vođstvo gostima. Zapravo, u pitanju je cela akcija. Osam minuta kasnije Van der Hejden duplirao je prednost, a tačku na ovaj meč stavio Viljena u 69.  

EREDIVIZIJA - 16. KOLO

Petak:
Groningen - Roda 2:0 (1:0)
/Mahi 10, Serlot 71/

Subota:
NEC - Den Hag 3:0 (3:0)
/Maji 10, Ebuehi 12ag, Rajhi 44/

PSV - Go Ahed Igls 1:0 (0:0)
/Sim De Jong 68/

Herenven - Ekscelzior 2:1 (0:1)
/Larson 49, 79 - Haselbajnk 43pen/

Cvole - Viljem 0:0

Nedelja:
Sparta - Vitese 0:1 (0:0)
/Van Folfsvinkel 83/

AZ Alkmar - Fajenord 0:4 (0:2)
/Berhuis 11, Van der Hejden 19, Jorgensen 45, Viljena 69/

Utreht - Herakles 2:0 (1:0)
/Te Verik 32, Haler 85/

16.45: Tvente - Ajaks

(foto: Action Images)


tagovi

AZ AlkmarEredivizijaEvropaFajenordHolandija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara