"Eljero Elija"
"Eljero Elija"

Fajenord iz keca u dvojku: Kramer i Elija okrenuli De Grafšap (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.10.15. | 14:28

Tim iz Roterdama stigao do šestog trijumfa u sezoni i izjednačio se na vrhu sa liderom Ajaksom

Eljero Elija

Od pakla do raja za 90 minuta. Tako bi se moglo opisati gostovanje Fajenorda protiv De Grafšapa na kojem je tim Đovanija Van Bronkhorsta ipak stigao do trijumfa od 2:1, kojim se izjednačio na tabeli sa liderom Ajaksom (19 bodova).

Izabrane vesti

Počelo je loše po goste, igrao se 14. minut, a napadač domaćina El Džebli izleteo je pred golmana Vermera, kojeg je zaobišao i uputio loptu po zemlji ka praznoj mreži. Nju je na gol liniji sustigao defanzivac Fajenorda Van Bek, ali ju je loše nagazio i ona se izmigoljila u gol za prednost domaćina od 1:0. Bio je to smešan potez, koji je šokirao goste iz Roterdama, pa ne čudi što nisu mogli do poluvremena da sastave dve dobre akcije. Ipak, u nastavku je usledio prokret. 

Sigurno je i trener Van Brnkhorst kritikovao pulene, a prvi ozbiljniji napad i centraršut Gustafsona sa desne strane Majk Kramer je pretvorio u izjednačenje dobrim udarcem glavom. Bila je to najava potpunog povratka Fajenorda, a u 71. minutu gost je stigao do sva tri boda. Toni Vilhena je lepo izigrao dvojicu čuvara i ostavio loptu za Eljera Eliju, a nekadašnji reprezentatiovac Holandije je rezantnim udarcem u desni gornji ugao savladao golmana domaćih Jurjusa za konačnih 2:1.

Istina, ovom golu Elije (trećem na pet utakmica) je kumovala i velika greška defanzivaca De Grafšapa, kao i golmana koji je mogao bolje da interveniše, a kako su snažno domaćini odigrali danas, možda su zaslužili barem bod. 

ERDEIVIZIE – 8. KOLO

Petak

Herakles – Herenven 2:0 (1:0)
/Bel Hasani 36, Veghorst 80/

Subota

NEC – Den Hag 4:1 (1:1)
/Meijer 1. autogol, Santos 63, 79, Limombe 76 – Vormgor 21/

Roda – Kambur 1:1 (0:1)
/Van Hifte 72 – Ogbeče 30/

Viljem II – Cvole 0:1 (0:1)
/Bouj 43/

Ekscelzior - Utreht 1:0 (0:0)
/Stans 74/

Nedelja

De Grafšap – Fajenord 1:2 (1:0)
/Van Bek 14. autogol – Kramer 50, Elija 71/

14.30 Ajaks – PSV
14.30 Vitese – Groningen
16.45 AZ Alkmar – Tvente

(FOTO: Printskrin You Tube)


tagovi

Mihijel Kramermeđunarodni fudbalHolandijaFajenordEvropaEredivizijaEljero Elija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara