"Rodžer Federer"
"Rodžer Federer"

Federer je prosto neuništiv: Đoković pao u polufinalu Šangaja!

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.10.14. | 15:48

Švajcarski teniser imaće priliku da se bori za svoj 23. masters trofej u karijeri...

Rodžer Federer

Do polufinala Novak Đoković praktično se prošetao, kao i njegov veliki suparnik Rodžer Federer, a onda je najbolji teniser sveta naišao na nepremostivu prepreku i u polufinalu se oprostio od borbe za pehar i titulu u Šangaju. Jednostavno, srpski as i dalje nema adekvatan lek za Rodžera Federera, koji je svetu još jednom pokazao da još uvek ima goriva u njemu za najviše domete i prvoklasne partije - 6:4, 6:4. Federer je do pobede stigao za sat i 37 minuta igre, pošto je Đoković u finišu drugog seta pokušao da se potpuno vrati u igru i pružio nešto jači otpor. Ali, zacrtani cilj nije ostvario...

Izabrane vesti

Federer je tako prekinuo niz od 28 Novakovih pobeda u Kini, čime se takođe dosta zakuvalo u samom vrhu ATP liste i borba za prvo mesto biće jako interesantna, pošto će se Federer dodatno približiti Đokoviću. Naravno, koliko blizu zavisi od samog ishoda finala sa Žilom Simonom, koje je na programu u nedelju.

Novak je tako propustio i treću priliku da se izjednači sa jednim od najboljih tenisera svih vremena po broju pobeda u međusobnim susretima, tako da sada Federer ima prednost od 19:17.

Prvi reket Srbije danas je bio u senci Federera koji je protiv njega spremio odličnu taktiku, i na kraju došao do pobede. Ðoković je delovao neubedljivo od početka meča, dok je Švajcarac izgledao kao da tačno zna šta želi. Federer je svojim početnim udarcem bio neumoljiv, iskoristivši treću meč loptu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

atpATP ŠangajKinaMasters ŠangajNovak ĐokovićRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara