""
""

Fener je gazda u derbiju Istanbula, tri tima dele prvo mesto

Vreme čitanja: 1min | pon. 02.01.17. | 19:02

Obradovićev tim zasluženo do pobede u okršaju evroligaša

Fenerbahče je slavio u derbiju Istanbula protiv Anadolu Efesa. Obradovićev tim je pobedio velikog rivala 81:75 i sada se bodovno poravnao sa njim i Bešiktašom na čeku tabele. Sva tri tima imaju skor 11-2, a pobedu manje ima Banvit.

Izabrane vesti

Fener je zasluženo slavio pošto je Efes jedino vođstvo imao u prvom minutu meča i posle toga nijednom nije uspeo da pređe u rezuzltatski suficit. Doduše, meč je bio neizvestan i Fener nije uspevao da se rezultatski odlepi. Efes je u drugoj i trećoj četvrtini uspevao da izjednači, ali ne i da preokrene rezultat u svoju korist.

Datome je zablistao na početku i sa devet poena u prvoj četvrtini trasirao put ka pobedi. Potom se razgoropadio Bobi Dikson i ubacio 11 poena do odlaska na poluvreme. Sredinom treće četvrtine, Efes je izjednačio, ali je Obradovićeva ekipa ipak zadržala kontrolu iako je najveća prednost iznosila samo pet poena.

Pitanje pobednika, Fenerbahče je rešio u poslednjoj četvrtini kada je sjajno zaigrao Kosta Slukas i postigao neke ključne poene, pa je domaći tim u finišu meča došao do rekordnih 11 razlike i rutinski priveo meč kraju.

Dikson je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 18 poena, Slukas je ubacio 17, Datome 16, Nunali 10, a Nikola Kalinić osam poena. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

FenerbahčeEvroligaBobi DiksonAnadolu Efes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara