Fjuri - Džošua u decembru?

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.03.20. | 11:04

Naravno, ako obojica "prežive" do tada

Tri vrhunska borca teške kategorije gurnuli su boks u prvi plan poslednjih godina. Povlačenjem i drugog brata Klička, Vladimira nakon poraza od Entonija Džošue aprila 2017. na Vemblliju i prepuštanja nekoliko šampionskih pojasa, otvoren je brisani prostor za uglavnom nova lica koja su brzo pokazala da su zaista vrhunski borci.

Naravno, osim Džošue tu se pre svega misli još na Tajsona Fjurija i Diontea Vajldera koji tako sada predstavljaju pandan velikoj teniskoj trojici koju već deceniju i po čine Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković. Slučajno ili namerno, nije poznato.

Izabrane vesti

U svakom slučaju ta tri imena će odlučivati između sebe ko je najbolji. U suštini Fjuri je to već pokazao Vajlderu, mada će nadmoć nad razaračem iz Alabame morati da dokaže još jedared, i to  po svemu sudćei 18. jula ponovo u Las Vegasu. Dotle će Džošua 20. juna na stadionu Totenhema imati težak ispit protiv "Bugarske korbe" Kubrata Puleva. A onda se čeka ukrštanje rukavica između dva Britanca, Fjurija i Džošue. Naravno, bilo bi savršeno kada bi do meča došlo nakon pozitivnih ishoda prethodnih, te bi njihov sdar bio ujedno i za ujedinjenje titula, no to je već u rukama sudbine.

Kako sada stvari stoje, pregovori menadžera dve strane su podmakli i već se naziru rešenanja. I za mesto i za vreme.
"Dobra stvar je što će obojica odraditi svoje na leto, pa ima dovoljno prostora za njihv meč pri kraju ove godine" tvrdi promotor Entonija Džošue, Edi Hern, "Već smo duboko u pregovorima sa Bobom Arumom, koji predstavlja Fjurija, i možemo već da damo okvirno da se meč planira decembar. Nema razloga da se previše odlaže poptisivanje ugovora, bez obzira na ishod njihovioh prethodnih mečeva. Naravno, najbolje bi bilo da je to borba za ujedinjenje šampionskih pojaaseva, čemu se i nadamo".

Svojevrsna "bitka za Britaniju" bi, ukoliko obojica zadrže titule, mogla da bude jedna od najgledanijih, ako ne i najgledaniji meč u istoriji boksa. Džošua je trenutno vlasnik IBF, IBO, WBA, WBO, a Fjuri WBC i lineranog šampionskog pojasa.

(Foto: @AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara