Torsten Liberkneht
Torsten Liberkneht

Fudbalska ispala dana - čudesni Torsten zaustavio Keln i Terodea

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.10.18. | 22:27

Davljenik Duizburg šokirao favorizovane Jarčeve u gostima (2:1) za beg iz opasne zone

Ne može baš Simon Terode da pogodi svaki put kad hoće. Monstruozna serija golova najboljeg napadača u Cvajti i prve vedete Kelna okončana je večeras pred njegovim navijačima porazom od davljenika Duizburga na zatvaranju devetog kola - 1:2 (1:1).

Uspele su čuvene Zebre, predvođene novim trenerom Torstenom Liberknehtom, da na debiju novog kormilara upišu premijernu pobedu pa se smena Ilije Grueva početkom nedelje ispostavila kao pun pogodak. Iskusni fudbalski vuk, koji je napustio letos Braunšvajg posle deset godina i ispadanja u treću ligu, već na prvom meču pokazao je da poseduje fantastično iskustvo koje je potrebno da biste uspešno prebrodili ovu ligu.

Izabrane vesti

Nije dovoljno da imate samo skupoceni tim kao Keln, reprezentativca Hektora i golgetera Terodea, koji je postigao gol na bar sedam uzastopnih utakmica u Cvajti. Morate da računate da vas s druge strane niko "ne zarezuje" i da želi da vas nadigra. Takav je večeras bio MSV Duizburg, koji je šokirao prepuni stadion u Kelnu već posle devet minuta zahvaljujući krilnom napadaču Oliveiri-Souzi.

Keln je u život ipak vratio reprezentativac Jonas Hektor, koji koliko sutra ujutru treba da se javi Joahimu Levu na pripremama za Ligu nacija, golom za izjednačenje u 35. minutu. Međutim, nemoć Kelna da iskoristi brojne šanse u nastavku koje su imali Šaub, Dreksler, Terode i Žirasi, gosti su naplatili posle još jedn brze kontre u 73. minutu.

Na prodor i centaršut Ukrajinca Taščija sa desne strane loše je reagovao mladi bek Kelna Matijas Bader (21), koji je savladao svog golmana Tima Horna i tako poklonio premijernu pobedu Duizburgu. Pobeda koja je Zebre izvela iz zone ispadanja, dok Keln na dvonedeljnu pauzu umesto s planiranih pet, odlazi sa samo dva boda prednosti u odnosu na pratioce HSV i Union Berlin, što nam je garant uzbudljivog nastavka sezone.

CVAJTA - 9. kolo

Petak
Bohum - Bilefeld 1:0 (1:0)
/Veiland 8/

Darmštat - Hamburger 1:2 (0:2)
/Dursun 90 - Hant 13, Holtbi 45/

Subota
Grojter Firt - Regenzburg 1:1 (0:0)
/Atanga 50 - Grutner 75/

Magdeburg - Dinamo Drezden 2:2 (0:2)
/Krojcer 60 ag, Balter 90+1 - Kone 7, Osman 23/

Aue - Holštajn Kil 2:1 (0:1)
/Joha 70, Nazarov 90+1 - Miling 41/

Nedelja
Ingolštat - Paderborn
/Keršbaumer 63 - Klement 33, 61/

Sankt Pauli - Sandhauzen 3:1 (1:0)
/Dijamantakos 17, Alaguj 90, Bučtman 90+4/

Union Berlin - Hajdenhajm 1:1 (0:0)
/Gikjevič 90+4 - Glacel 56/

Ponedeljak
Keln - Duizburg 1:2 (1:1)
/Hektor 35 - Oliveira-Souza 9, Bader 73. autogol/

Foto: Action Images


tagovi

Simon TerodeTorsten Liberkneht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara