Fulam povukao Kardif u ambis, Sautempton opstao, kisela osveta Vukova (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.04.19. | 18:09

Mitrović promašivao, Milivojevićev Palas jedva zaustavio Everton

Sautempton je izborio opstanak u Premijer ligi, a Kardif je praktično ispao u Čempionšip. Borba za opstanak je skoro pa završena. Ako Brajton večeras savlada Njukasl, biće i definitivno rešena dva kola pre kraja.

Sautempton je imao u u rukama pobedu nad Bornmutom koja bi mu teoretski značila opstanak u ligi, ali je kasno primio gol za konačnih 3:3. Međutim, i taj remi mu je dovoljan za opstanak.

Izabrane vesti

Šejn Long je posle desetak minuta načeo goste iz Bornmuta, ali je Kalum Vilson asistencijom za Gosilnga i golom iz otpatka preokrenuo rezultat do poluvremena. Sautempton je bolje otvorio drugo poluvreme. Vord Prauz je udarcem sa distance poravnao, a Met Target glavom na asistenciju Valerija doneo novo vođstvo Svecima u 67. minutu. Ipak, raspoloženi Kalum Vilson je rešio da danas ostane neporažen na Sent Merizu.  U 83. minutu je sjajno ispratio kontranapad svog tima i asistenciju Frejzera za konačnih 3:3.

Ipak, ovaj kasni gol Vilsona nije doneo razlog za strepnju u Sautemptonu jer su stigle dobre vesti sa Krejven Kotidža. Fulam je sa 1:0 savladao Kardif i povukao ga za sobom u ambis Čempionšipa. Otpisanom Fulamu je to bila treća uzastopna pobeda u ligi, ali kasno su upalili.

Kardifu je pobeda bila neophodna kako bi zadržao realne nade o opstanku. Sa pobedom bi se izjednačili sa Brajtonom koji igra večeras i prišli bi Sautemptonu na tri boda što bi donelo kakvu takvu nadu uoči poslednja dva kola. Ipak, Fulam ih je gurnuo u provaliju Čempionšipa gde su ova dva tima igrala i prošle sezone. Današnjim porazom, Kardifu ostaje samo teorija i nada da će Brajton danas izgubiti u Njukaslu. Čak i u tom slučaju je Kardifu potrebno čudo jer ima daleko lošiju gol-razliku od Brajtona.

Istina, nisu ni imali sreće danas u zapadnom Londonu. Pogotovo u finišu meča kada je golman Riko spasavao Fulam čudesnim odbranama. Doduše, i Fulam se ispromašivao pre toga. Pre svih Aleksandar Mitrović koji je nekoliko puta bio u dobrim prilikama ali ga danas nije hteo gol. Prvo poluvreme je obeležila teška povreda domaćeg defanzivca Denisa Odoija koji je na nosilima iznet sa terena zbog čega je poluvreme produženo za devet minuta.Pored Mitrovića, šanse za Fulam je promašivao i Rajan Sesenjon da bi zasluženo vođstvo domaćem timu doneo Rajan Babel evrogolom sa dvadesetak metara u 79. minutu.

Tek posle toga je Kardif sve karte bacio u napad, ali je Serhio Riko bio sjajan na golu Fulama.

Kristal Palas je u remiju bez golova zaustavio zahuktali Everton. Karamele su bile bolji rival na Selhurst Parku, pogađale okvir gola u nekoliko navrata, a Teo Volkot je umalo postigao evrogol štiklom. Zaustavio ga je golman Guaita. Luka Milivojević je opet odigrao ceo meč za Palas i zaradio žuti karton.

Vulverhempton je dočekao kiselu osvetu protiv Votforda koji ih je nedavno na čudesan način ostavio bez finala FA Kupa. Podsećamo da su Vukovi imali 2:0 u polufinalu na desetak minuta do kraja meča, a onda su sve prokockali i eliminisani su na produžetke. Danas su samo delimično uspeli da se osvete pobedom u gostima od 2:1 koja bi mogla da im donese palsman u Evropu ako baš Votford ne osvoji FA Kup.

Raul Himenez je u finišu poluvremena doveo Vukove u vođstvo posle sjajne asistencije Žote. Ipak, već na početku drugog poluvremena su domaći izjednačili golom Greja posle velike greške Beneta. Vulvsi su do kraja ipak uspeli da opet povedu i da slave. Ovoga puta je Žota bio strelac, a asistent njegov zemljak Neveš.  Vulvsi su u narednom kolu protiv Fulama mogu da overe sedmo mesto koji bi im donelo Evropu ako Votford ne napravi iznenađenje protiv Mančester Sitija u finalu FA Kupa. 

ENGLESKA 1 - 36. KOLO

Petak
Liverpul – Hadersfild  5:0 (2:0)
/Keita 1, Mane 23, 66, Salah 45, 83/

Subota

Totenhem - Vest Hem 0:1 (0:0)
/Antonio 67/

Fulam - Kardif 1:0 (0:0)
/Babel 78/

Kristal Palas - Everton 0:0

Sautempton - Bornmut 3:3 (1:2)
/Long 12, Vord Prouz 55, Target 67 - Gosling 20, Vilson 32, 86/

Votford - Vulverhempton 1:2 (0:1)
/Grej 49 - Himenez 41, Žota 77/
18.30: (2,20) Brajton (3,10) Njukasl (3,60)

Nedelja
13.00: (2,75) Lester (3,40) Arsenal (2,50)
15.05: (18,0) Barnli (7,75) Mančester Siti (1,15)
17.30: (2,75) Mančester Junajted (3,05) Čelsi (2,75)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

Rajan BabelKalum VilsonDiogo Žota

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara