"Mijat Gaćinović"
"Mijat Gaćinović"

Gaćinović: Odgovara mi i iza špica i na krilu, samo da mi budemo pravi

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.06.17. | 12:22

"Tada sve ostalo dođe na svoje", kaže Mijat Gaćinović u najavi drugog meča grupe B na Evropskom prvenstvu za mlade u kom Orlići igraju protiv Makedonije

Mijat Gaćinović

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Poljske)

Izabrane vesti

Srbija ne drži sve stvari u svojim rukama, ali ono što može da uradi u svoju korist je pobeda nad Makedonijom (18h) koja bi sačuvala šanse Orlićima u borbi za polufinale. Sa ta tri boda i eventualnim trijumfom nad Španijom imali bismo o čemu da se nadamo. Trenutno smo bez bodova, a prolaz iz grupe obezbediće prvoplasirani tim i najbolji drugoplasirani gledajući sve tri grupe.

O ovoj situaciji smo razgovarali sa Mijatom Gaćinovićem koji pod brojem jedan ističe da Srbija mora da bude  "prava" protiv svog narednog rivala koji jeste debitant na ovom takmičenju, ali je nezgodniji od toga što je “na papiru”.

I da kada su Orlići pravi - tu nema problema. Nebitno ko je prekoputa.
"Nismo navikli na ovakvim takmičenjima da ne zavisi sve od nas, a trenutno smo u takvoj situaciji. Startovali smo s porazom, nije kao što očekivali, ali treba da se izdignemo, ko što smo uradili na  Novom Zelandu. Da dobijemo ove dve utakmice, pa ako prođemo - prođemo", kaže Gaćinović za MOZZART Sport.

MOZZART KVOTE ZA MEČ SRBIJA - MAKEDONIJA

Deluje da će najveći problem reprezentacije Srbije na meču protiv Makedonije biti upravo to probijanje bedema i "otvaranje" protivnika.
"Samo da smo mi pravi. To je najvažnije. Sve ostalo dođe na svoje kada smo mi pravi".

Na meču protiv Portugalaca Mijat je menjao pozicije. Krenuo je iza napadača, da bi u drugom poluvremenu prešao na levo krilo, a njegovo mesto je zauzeo Srđan Plavšić. Verovatno će tako biti i na ovom duelu zbog povrede Aleksandra Čavrića.
"Da, ja sam na poluvremenu otišao levo, pa smo se rotirali. Meni odgovara i jedna i druga pozicija, samo da bude bolje nego protiv Portugalije. Igraću gde god me selektor postavi".

Orlići će sigurno biti naoštreni za Makedonce 100 posto. Tako deluju, fokusirani su i pre svega  mentalno spremni za naredne dvoboje.
"Sigurno da će oni biti za nas, tako da moramo i mi za njih. Moramo da odgovorimo na to. Znamo da nas čeka jako teška utakmica, odradićemo analize i bićemo dobro pripremljeni".

Naredni protivnik Orlića je poražen u prvom kolu s 0:5 protiv Španije, ali je opšti utisak da Makedonci nisu bili toliko loši.
"Videli smo da je u prvih 15 minuta Makedonija bila bolji rival. Da su poveli 1:0 ko zna kako bi se utakmica kretala. Naravno da Španci imaju vrhunski individualni kvalitet, pa su na te neke stvari rešili utakmicu. Tu smo videli kakav nas posao čeka".

A posao danas od 18 časova mora da se odradi besprekorno.

OVDE pronađite sve tekstove vezane za U21 Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Srbija U21Srbijareprezentativni fudbalpoljska 2017Mijat Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara