""
""

GRUPE A, B, C: Ovaj novi Dortmund je neuništiv! Lalanina “šmekerica” malo za šareni Liverpul, šamar Fenerovom Drim timu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.09.15. | 21:04

Deseta uzastopna pobeda od početka sezone! Bordo ipak izbegao poraz od Redsa uz odličnu igru Gajića, Sion iznenadio Rubin. Ajaks se čudesnim golom Šenea spasao poraza na svom terenu od Seltika

Krasnodar je bio na sjajnom putu da postane prvi tim u Evropi koji je ove sezone zaustavio Borusiju iz Dortmunda. I to na Vestfalenu. Ali nije izdržao do kraja. Pod komandnom palicom novog trenera Tomaha Tuhela, Borusija je nastavila da gazi sve pred sobom i golom u nadokadi vremena je na startu takmičenja u grupi C Lige Evrope pobedila Krasnodar sa 2:1. “Novoj Tuhelovoj Borusiji” je ovo bila 10 vezana pobeda od početka sezone u svim takmičenjima. Igraju neverovatno!

Izabrane vesti

Iako je Krasnodar vodio golom Mamajeva iz 12. minuta posle sjajnog prodora i asistencije Smolova, na kraju se radovao domaći tim. Izjednačenje je doneo Matijas Ginter golom u nadoknadi prvog poluvremena, a onda je isti igrač u nadoknadi vremena na kraju utakmice asistirao pojačanju Parku za gol vredan pobede i velikog slavlja na Vestfalenu. Tuhel je Milionerima vratio onaj nesalomivi duh iz slavne ere Jirgena Klopa.

U drugom meču u grupi, azerbejdžanska Gabala sa Vojom Stankovićem u prvoj postavi je zaustavila PAOK remijem bez golova, a grcima nije pomoglo ni veliko pojačanje Dimitar Berbatov.

Sa kombinovanim sastavom, Liverpul je remijem u Bordou (1:1) otvorio takmičenje u Ligi Evrope. Redsi sa osvojenim bodom su pregrmeli najteže gostovanje u grupi, a mogli su i do sva tri da su sačuvali vođstvo. Rodžers je za ovaj meč izostavio iz sastava Bentekea, Lovrena, Klajna, Škrtela, Milnera, zbog povreda nije mogao da računa na Hendersona i Staridža, pa remi i nije tako loš učinak. Pogtovo zbog činjenice da Bordo deluje kao ozbiljna ekipa.

Bordo je bio bolji rival u prvom poluvremenu, imao bolje prilike, ali je i Liverpul mogao do vođstva posle strašnog udarca Kutinja sa 20 metara. I konačno, mreža se zatresal u 65. minutu posle majstorije Adama Lalane. On je prelepo prošao Pabla i onda šmekerskim udarcem u suprotan ugrao pogodio za vosđtvo gostiju. Ipak, Liverpul nije izdržao do kraja. Posle vrelike gužve u šesnaestercu i slabe intervencije odbrane Redsa, Žusi je doneo Bordou izjednačenje. Inače, mladi reprezentativac Srbije, Milan Gajić je odigrao ceo meć za Žirondince i ostavio sjajan utisak. Navijači Bordoa nisu štedeli reči hvale po društvenim mrežama za igru srpskog defanzivca.

U istoj grupi, Sion je golovima Muse Konatea napravio iznenađenje pobedom na svom terenu protiv Rubina (2:1) i pokazao je da nije zalutao u grupnu fazu Lige Evrope.

U duela dva bivša evropska prvaka, Ajaks se na svojoj Areni spasavao poraza protiv Seltika, uspeo da izjednači, a umalo i da napravi preokret vredan pobede - 2:2. Geške odbrane Ajaksa su dva puta donele vođstvo Škpotima, ali je čudesan gol Lasea Šenea iz slobodnjaka u finišu meča spečio poraz holandskog velikana.

Jedno od iznenađenja večeri je napravio Molde koji je utišao Istanbul i sa 3:1 razbio Fenrbahčeov Drim tim u koji je ovog leta uložen ogroman novac, ali očigledno da to ne funkcioniše. Norveški šampion je poveo iz sporno dosuđenog penala, potom je Nani izjednačio zahavljujući prelepoj asistenciji Meireleša, ali su Norvežani sa dve kontre i dve ubitačne završnice režirali veliko iznenađenje i sjajno počeli takmičenje u Ligi Evrope. Markovića nije bilo u sastavu Fenera.

Grupa A:
Fenerbače - Molde 1:3 (1:1)
/Nani 42 - Holand 36 penal, Eljunusi 53, Lines 65/

Ajaks - Seltik 2:2 (1:2)
/Fišer 24, Šene 90+4 - Biton 8, Lustig 42/

Grupa B:
Bordo - Liverpul 1:1 (0:0)
/Žusi 81 - Lalana 65/

Sion - Rubin 2:1 (1:0)
/Konate 11, 82 - Kanunjikov 65/

Grupa C:
Gabala - PAOK 0:0

Borusija Dortmund - Krasnodar 2:1 (1:1)
/Ginter 45+1, Park 90+3 - Mamaev 12/

(FOTO: Action images)


tagovi

ŽusiTomas TuhelRubin KazanjNemackaNaniMusa KonateMatijas GinterLiverpulLiga EvropeKrasnodarFenerbahčeEvropaBorusija DortmundBordoAjaksAdam Lalana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara