"Luis Hamilton"
"Luis Hamilton"

Hamiltonu pol-pozicija u Maleziji

Vreme čitanja: 1min | sub. 01.10.16. | 12:59

Vozač Mercedesa treći put zaredom na pisti Sepang startuje sa čelnog mesta

Luis HamiltonAktuelni šampion Formule 1, Luis Hamilton uspeo je da osvoji prvu startnu poziciju na kvalifikacijama za Veliku nagradu Malezije. Sa drugog mesta će krenuti njegov saborac iz Mercedesa i vodeći u generalnom plasmanu, Niko Rozberg.

Njih će u leđa iz drugog statnog reda gledati dvojac Red Bula, Maks Verstapen i Danijel Rikijardo. Pet i šesto mesto zauzeo je Ferarijev duet, Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen. Ovo je Hamitlonu 100. put da će startovati iz prvog reda, a treći put zaredom u Maleziji.

Izabrane vesti

Trka na stazi Sepang je poznata kao veoma naporna, pre svega zbog visoke vlažnosti vazduha i tropskih temperatura, koji značajno utiču na preformanse i vozača i bolida, a naročito pneumatika. Upravo zato lako može doći do obrta, kao što se to uostalom i dogodilo prošle sezone. Tada je isto Hamilton kretao sa pol pozicije, ali je završio na drugom mestu iza Fetela. Nemački as sa četiri pehara ima i najviše pobeda na Sepangu od svih aktivnih vozača.

Velika nagrada Malezije vozi se u nedelju od 09.00 časova po srednjeevropskom veremenu, a prenos je na TV Sportklub. Kvote i igre pronađite na stranici mozzartbet.com

(foto: Action Images)


tagovi

Formula 1Luis HamiltonMaks VerstapenMalezijaNemackaNiko RozbergSebastijan FetelVelika Britanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara