"Engleski navijači"
"Engleski navijači"

Hari Rednap: Engleska treba da odustane ako ne osvoji Euro 2016

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.02.15. | 13:46

„Ne znam da li sam mogao da uradim nešto bolje u Brazilu, ali nisam mogao da uradim gore“, rekao je strateg

Engleski navijačiEnglezi su poznati kao najveći gubitnici velikih takmičenja, mada su to zvanje sami sebi prišili konstantnim nerealnim očekivanjima pred svaki turnir, a doskorašnji trener KPR-a Hari Rednap misli da nacija definitivno i treba da odustane od poterom za trofejom ako ne pobede na Euru 2016. u Francuskoj.

Rednap veruje da selektor Roj Hodžson ima najbolji izbor fudbalera u skorijoj istoriji iako su kolevku fudbala branile veličine poput Stivena Džerarda, Pola Skolsa, Rija Ferdinanda i Frenka Lamparda.
 „Imamo stvarno talentovane igrače i Rojova ekipa na Euru će biti jedna od najboljih u poslednjih nekoliko godina. Ako ne osvojimo Euro 2016 moramo da odustanemo jer je ovo najbolja prilika koju ćemo imati. Ovo je stvarno dobra grupa u ovom trenutku“, rekao je Rednap.

Izabrane vesti

Strateg veruje u navalu talentovanih mladih Engleza, a veruje da je minimum polufinale.
„Engleska ima tri ili četiri mlada igrača u nastajanju na vreme za Euro 2016. godine. Hodžson će imati tim koji će moći da se stvarno takmiči. Biću razočaran ako ne stignemo barem do polufinala, onda bismo imali i pravu šansu da osvojimo turnir.

Najveće nade polaže u Rahima Sterlinga, Harija Kejna, Danijela Staridža, ali i u Rosa Barklija.
„Sterling je fantastičan talenat, kao i Staridž i Kejn, a i Barkli je fantastičan igrač po mom mišljenju, pravi talenat. On je igrač kojeg bi voleo da vidim kako gura ka vrhu. Puni smo dobrih bekova. Kajl Volker je sada fizički spreman, mali Natanijel Klajn ima brzinu i vidim i Denija Rouza kako se ugurava u nacionalni tim“.

Rednap se u svom stilu osvrnuo na učešće Engleske na Mundijalu u Brazilu minule godine.
„Ne znam da li sam mogao da uradim nešto bolje, ali nisam mogao da uradim gore“, zaključio je Rednap.

(FOTO: Action images)


tagovi

Ros Barklireprezentativni fudbalreprezentacija EngleskeHari RednapHari KejnEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara