"Kejsuke Honda"
"Kejsuke Honda"

Honda “savetuje“ Italijane: Opustite se, niste više šampioni

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.04.16. | 11:21

“Ovaj sada Milan nema veze sa onim koji je osvajao sve redom“, priznaje fudbaler Milana

Kejsuke HondaSvesni su toga sigurno i na Čizmi, ali u zemlji koja je ovom svetu dala već četiri šampionske generacije jednostavno ne možeš da priđep i teko tako kažeš: “Bilo nekad“. A upravo to je učinio Kejsuke Honda, koji je u opširnom intervjuu za Gazetu delo Sport domaćinima poručio da moraju malo da se opuste, pošto su previše "vezani za prošlost".

Pa na pitanje šta mu se to ne sviđa u italijanskom fudbalu vezista Milana odgovara kao iz topa.
"Ne dopada mi se mentalitet. Ljudi stalno misle o pobedama i najradije se ne bi upuštali ni u kakve rizike, a to te sputava. Italijanska kultura je okovana pobedama iz prošlosti, istorijskim uspomenama", kaže Honda uz ogradu da se sve to lako može promeniti i da bi ovaj težak trenutak za italijanski fudbal mogao da bude i presudni.

Izabrane vesti

Da se raskrsti sa bogatom istorijom uspeha - što na reprezentativnom, što na klupskom nivou - i krene u nove radne pobede. Proces sličan tome trenutno se sprovodi u Hondinom Milanu. Godine prolaze, rezultati tek u naznakama.
"Mnogo je razloga, ali nemojte da mešate ovaj sada Milan sa onim koji je osvajao sve redom. Kad sam došao ovde i ja sam morao da prihvatim da to nije isti klub koji sam gledao na TV-u. Mi sada pokušavamo da se vratimo na taj nivo, ali to je dug put.  To su sve bili neverovatni fudbaleri, ali i snažne ličnosti, a mi sada, pošto nismo toliki tehničari, treba da budemo još profesionalniji od njih?! Težimo tome, ali treba vremena", iskreno priznaje Honda.

Vreme je, međutim, najčešće baš ono što veliki klubovi nemaju.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija AMilanKejsuke HondaItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara