Humanitarni tiket u podne: Željko Mijović tipuje za Zvečansku

Vreme čitanja: 5min | sre. 06.01.21. | 11:28

Mančesterski derbi direktoru omladinske škole Brodarca miriše na meč s malo golova

Ako su vam samo veliki transferi na umu, ako su formirane fudbalske karijere bitne, da li ste se ikada zapitali kako su ti momci od dečaka postajali prvo ljudi, pa zatim fudbaleri? Danas na ovu temu, uz čašicu opklade u plemenite svrhe razgovaramo sa Željkom Mijovićem, direktorom omladinske škole FK Brodarac. Trebala nam je u praznične dane jedna savršeno kompetetnta ličnost iz oblasti fudbalske prakse. Red je da napomenemo da je kalemar talenata tima koji je dva puta bio šampion Omladinske lige Srbije, te dvostrukih učesnika Lige šampiona došao do kvote 11,43, pa u razgovor po redu krećemo od osnovnog razloga – tipovanja za Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine „Zvečanska“.

Na početku igre Željko Mijović je MOZZART svetu poslao čestku praznika rečima:”Srećan Badnji dan i nastupajući Božić svima koji praznuju, čitaocima MOZZART Sporta, navijačima Brodarca i ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu”

Izabrane vesti

S lepim željama naš današnji gost startovao je od meča LACIO – FJORENTINA. Popravlja se Fjorentina, ali i dalje ne uspeva da dobija utakmice u kontinuitetu, što se najbolje vidi sa protekla četiri meča s pobedom nad Juventusom, uz čak tri X ishoda. Dakle, ne nalazi se Lacio pred lakom utakmicom, naročito ne posle poraza od Milana, te remija sa Đenovom koji zaista nije bio očekivan od Inzagijeve družine. Kako bilo, Lacio je tradicionalno bolji rival para, što uz domaći teren treba da ima određenu težinu i u ovom slučaju.

„Jedinica, vredna kvote 1,92“, rekao je Mijović koji je dobrih 13 godina savijao banjičku armaturu, obučavajući mlade Građevinare za velika dela...

Sledi meč MANČESTER JUNAJTED – MANČESTER SITI. Mančesterski derbi može se posmatrati i kao nastavak njihove premijerligaške seanse iz decembra kada su se Solskjer i Gvardiola rukovali, a mreže mirovale. Po svemu sudeći i sada bi mogli da budemo svedoci tvrde utakmice bez favorita, jer dobro su raspoloženi i jedni i drugi. Naime, Junated je u godinu ušao s pobedom nad Aston Vilom, dok je Čelsi skršen od Sitija. Ovde može da se desi bilo šta, a samo je dosadna utakmica isključena iz razmatranja. 

„Malo golova, tačnije 0-2, pa kako ispadne u Madridu“, jasno će Željko Mijović koji usput kaže:“U fudbalu je sve moguće, jer ništa u 90 minuta nije isključeno. Kada ovako jaki sastavi izlaze na crtu, onda jedan detalj, jedan lucidan potez može da reši utakmicu. To je prosto fudbal“...

Direktor omladinske škole Brodarca koji trenutno slovi za najjači pogon produkcije za Evropu potpuno stasalih igrača na trećem paru odlučio se za susret ATL. BILBAO – BARSELONA. Barsa već 10 bodova kaska za Atletiko Madridom. Svakako nije malo, a izazov ovog gostovanja neće biti lagan budući da se očekuje da Garitano postavi jak bedem rivalu koji ih je prošli put načeo golom Rakitića na dodavanje Mesija tek u 71. minutu utakmice iz juna prošle godine. Inače, u poslednjih sedam navrata na ovaj par dolazila je 0-2 igra, što može poslužiti kao potencijalno upotrebljiva informacija za tipovanje na ovaj par.

„Okušaću se sa dvojkom podešenom na kvotu 1,93“...

Za kraj, Željko nas bet analizom vodi na susret SENT ETJEN – PSŽ. Parižani su posle 17. odigranih rundi treći u Ligi 1, sa bodom zaostatka za za Lionom i Lilom. Ranijih godina umeli su Sveci da kaparišu već u ovo doba titulu. Da se klubu ne ponovi sezona 2016/17 kada mu je Monako Parižanima preuzeo titulu, ceh je otkazom platio Tomas Tuhel, a na njegovo mesto stigao Maurisio Poketino. Zeleni odavno nisu konkurenti za tron, prethodne sezone su završili u borbi za opstanak, a ove bi mogao da ih očekuje identičan scenario. Ne očekuje se da PSŽ protiv njih podbaci.

“Za kraj još jedna dvojka, ovoga puta na PSŽ”, jasan je uz upotrebu osnove igre Željko Mijović s kojim smo na kraju, jer tema je prosto neodoljiva popričali o Brodarcu danas.

Prateći omladince Brodarca uočeno je da su mladi naraštaji ovog tima trenutno po tabeli bolje pozicionirani od vršnjaka iz oba tabora sa Topčiderskog brda. Željko je za MOZZART Sport prozborio i o tome:”Stvaramo bonus igrače, one kojima se vrata Evrope otvaraju direktno iz Brodarca. Osnov takve kvalifikacije nije subjektivan, već rezultatski potkovan o čemu uz imena pojedinih igrača najbolje govore trenutne pozicije kluba u nacionalnom takmičenju”, kaže Mijović, a mi dodajemo da je Brodarac trenutno u omladinskoj konkurenciji vođa tabele, te da ima četiri boda više od Partizana, osam od Crvene zvezde, a čak 11 od četvrtoplasirane lučanske Mladosti. 

Željko je nadalje razgovor okrenuo ka priči o funkciji pojedinca u timu, bilo da je reč o igraču, ili o treneru u sportskom kolektivu…

“Igrač u funkciji tima, trener u fukciji kluba, pa sve tako do zatvaranja kruga na najvišim mestima u stručnom štabu i upravi. Svi smo tu zbog fudbala i momaka koji moraju prvo da stasaju u ljude, pa u fudbalere. Tako se ophodimo prema poslu svi uz svesrdno zalaganje generalnog direktora Dragana Ilića, profesora Matića, i naravno sportskog direktora Ratka Obradovića. Na kraju se sve to prenosi na atmosferu u svlačionici i rezultat na terenu. Tako se zatvara krug uspeha”.

Na kraju, Željko je Brodarac u aktuelnom sportskom trenutku, kada je reč o omladinskim efektivima ocenio ovako:”Smatram da smo trenutno jedna od najjačih fudbalskih akademija. Tomović, Veljko Mladenović, da ne nabrajam, da neko ne izostane, sve su to deca Brodarca”!

Tako je tipovao i za MOZZART Sport govorio Željko Mijović, čovek koga dobro pamti Banjica, odnosno svaka stopa terena FK Rad gde je dugi niz godina stvarao mlade naraštaje za prve borbene redove Građevinara.

Na kraju, a pre nego što naš gost odabere adresu za donaciju preko Drine konstatujemo da je u anale najdugotrajnije rubrike sportskog klađenja nakon 1.671 dan igre, kroz MOZZART donarorski fond prosleđeno tačno 17.994.794 dinara. Neka se nastavi, pa neka naš današnji tiket nastavi ono što je u 2021. započeo prolazni listić Zorana Moke Slavnića

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Željko Mijović će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Humanitarnog udruženja "Drugačiji svet"iz Bijeljine. MOZZART kvota je dakle ista i iznosi 11,34, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 100 konvertibilnih maraka.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

Željko MijovićBrodaracbet analizasportsko klađenjehumanitarni tiket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara