""
""

I nad popom ima pop! UNIKS je penicilin za strašni Himki - Lengfordоva doza od 34 poena kritična

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.11.15. | 13:33

Klubu iz Podmoskovlja previše se osladila madridska avantura...

Himki nije neuništiv! To je odlična vest za košarkaše Crvene zvezde, koje već 4. decembra očekuje jedan od ključnih okršaja u nastavku bitke za TOP 16 fazu Evrolige. Ekipi iz Podmoskovlja previše se osladila madridska avantura i nova pobeda nad Realom, pošto za odlični UNIKS nije imala rešenje - 82:78 (14:15, 18:21, 23:17, 27:25). 

Izabrane vesti

Doduše, u Kazanju učenici Rimasa Kurtinaitisa za pobedu ne znaju već skoro tri godine, ali sada su bili blizu, jako blizu. Ali, još jednom se pokazalo da je UNIKS zaista penicilin za Himki, a doza od 34 poena koju je „ubrizgao“ nezaustavljivi Kit Lengford bila je kritična i presudna za ekipu koja sada ima tri poraza u VTB ligi. Ipak, treba istaći da je Himki igrao bez pomoći mladog krilnog centra Marka Todorovića, dok je najplaćeniji igrač Evrope Aleksej Šved igrao tek 17 minuta i za to vreme ubacio 11 poena. 

Dobar ritam igre uspotavili su bili gosti s početka utakmice i gotovo do početka drugog poluvremena imali vođstvo u svojim rukama, čak i dvocifreno pri kraju druge četvrtine. Ali, upravo je Lengford bio još jednom pokretačka snaga domaćeg sastava, za koju Himki jednostavno nije imao rešenje. 

Interesantno, u redovima UNIKS-a jedino je Lengford imao deset ili više ubačenih koševa, a posle odličnog kombo beka najviše koševa imali su Ponkrašov, Kolom i Banić – po osam. Na drugoj strani Tajris Rajs je ubacio 17, a Džejms Ogustin 15 poena.

MOZZART pratite i na Vajberu!


tagovi

UNIKS KazanjMarko TodorovićKit LengfordHimkiEvroligaDžejms OgustinAleksej Šved

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara