""
""

Igokea sanja januar 2013, ali Zvezda je ta koja ove sezone pravi čuda!

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.01.17. | 09:42

Praznik košarke u Laktašima, stiže lider ABA lige

Nema predaha, nema kraja seriji utakmica i nema odmora - do kraja sezone. Nakon velike pobede u Tel Avivu protiv šestostrukog prvaka Evrope Makabija, Crvena zvezda se ponovo okreće ABA ligi, takmičenju koje su na Malom Kalemegdanu od početka sezone postavljali kao apsolutni prioritet. Sa druge strane je Igokea, ekipa koja je u poslednjih šest godina znala da iznenadi Crvenu zvedzu i u Beogradu, ali joj večeras (17.00, TV Arena Sport 1) preostaje samo da se nada čudu, jer će joj baš ono biti potrebno da dođe do podviga protiv sjajnog tima Dejana Radonjića, koji nema poraz u ovoj sezoni regionalnog takmičenja.

Izabrane vesti

Crveno-beli su u seriji putovanja, koje će kompetirati odlaskom za Vitoriju na okršaj sa Baskonijom, ali večeras moraju da odrade posao na pravi način, kako sebi ne bi dozvolili bilo kakvo remećenje koncetracije i forme koja je u neverovatnom usponu.
"Igokea ove sezone igra dobro u regionalnom takmičenju, predvođena sa klupe trenerom Bajićem. Nismo imali puno vremena da se odmorimo od završetka utakmice u Tel Avivu. Period do meča u Laktašima iskoristili smo se da se oporavimo od velikih napora i spremimo za ekipu Igokeu", rekao je Dejan Radonjić u uvertiri ove utakmice.

Strateg crveno-belih u Laktašima ne može da računa na Nemanju Dangubića, koji je ostao u Beogradu, kako bi se utvrdio stepen povrede iz meča Makabijem, ali nema sumnje da će se u ovom meču truditi da u najvećoj mogućoj meri odmori najvažnije igrače.

KVOTE ZA OVAJ MEČ

Takav je bio slučaj i sa Ognjenom Kuzmićem, koji je nakon naporne utakmice sa Fenerbahčem presedeo meč na klupi protiv Krke. Ipak, sve će to zavisiti od kretanja rezultata.
"Još jedna teška iscrpljujuća utakmica u Evroligi je za nama, a već smo krenuli na sledeću u ABA ligu. Pokušaćemo da se oporavimo što bolje za meč sa Igokeom, jer želimo da odigramo dobru utakmicu u Laktašima i stignemo do povoljnog rezultata", rekao je upravo Kuzmić, koji drži formu na izuzetno visokom nivou od samog početka sezone.

Igokea se sa crveno-belima do sada sastajala 11 puta i ostvarila tri pobede, a poslednji put to joj je pošlo za rukom prošle sezone u dvorani Aleksandar Nikolić. I krajem oktobra su ozbiljno namučili srpskog šampiona, koji je tada hvatao zalet za ono što je usledilo pred kraj godine i još uvek traje. Domaćin je u Laktašima dva puta savladao velikog protivnika, a poslednji put 2013. godine

Domaćin je svestan da je i sada potpuni autsajder, a muče ga i veliki problemi sa povredama.
"Sigurno da je ovo jedan praznik košarke za Laktaše i Republiku Srpsku. Dolazi nam tim koji trenutno igra najljepšu košarku u Evropi. Mi smo ove sedmice imali puno problema sa povredama, čitavu sedmicu smo radili sa sedam-osam igrača na terenu, nijedan taktički trening pet na pet nismo uspeli da uradimo u takmičarskom ritmu.Međutim motiva ne manjka, nasuprot mene je trenutno jedan od najboljih trenera u Evropi, a svojim igračima sam rekao da igraju protiv ekipe koja trenutno igra najbolju košarku u Evropi", rekao je Dragan Bajić.

Zvezda je bez Dangubića, a domaćin bez Albijanića, koji sigurno neće igrati, dok je Robinsona mučio virus. Ipak, sve je spremno za pravi košarkaški praznik u ovom gradu.

(FOTO: MN press)


tagovi

FK Crvena zvezdaDejan Radonjićdragan bajićIgokeaJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara