""
""

Ikardi i sudbina baš ne vole Maksija... Violina „hiljadarka“, bomba Mertensa, eksplozija Iguaina (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.04.14. | 16:52

Napadač Intera posle otimanja žene nekadašnjeg prijatelja koji je promašio penal, “častio“ ga i sa dva gola. Napolitanci preokrenuli protiv Lacija, Fiorentina protiv Verone, Paloski heroj u meču za opstanak

Čak 27 golova u pet mečeva Serije A, od toga devet u finišu mečeva garantovali su danas spektakl širom terena u Seriji A. Prštalo je na sve strane! 

Izabrane vesti

Dugo se u Italiji čekao okršaj Sampdorije i Intera, odnosno Maura Ikardija i Maksija Lopeza zbog poznate afere u kojoj je mladi Argentinac starijem zemljaku preoteo suprugu. Danas je Ikardi pobedio Maksija i na fudbalskom terenu.

Sa dva gola, Ikardi je bio junak Interove pobede na Ferarisu protiv Sampdorije (4:0). Lišena usluga trenera Siniše Mihajlovića, Sampdorije i pored dobre forme od kada je došao srpski stručnjak još nije uspela da skine skalp nekom velikom timu. Taj trend je nastavljen i danas...

Upravo je grešnik Ikardi otvorio seriju Intera. Palasio ga je savršeno poslužio sa desnog krila, a Ikardiju je ostalo samo da gurne loptu u mrežu. Gol je proslavio provocirajući navijače nekadašnjeg kluba koji su mu zviždali, za šta je dobio i žuti karton. A, potom je šansu da odgovori neprijatelju dobio Maksi i nije uspeo da je iskoristi. Argentinac je bio neprecizan sa bele tačke, Handanović mu je skinuo penal i Sampova kola su krenula niz brdo... Samo dva minuta kasnije, Eder je napravio glupost. U istom minutu je dobio dva žuta i ostavio ekipu na cedilu. Prvo je požuteo zbog simuliranja, a potom i zbog agresivnog ponašanja. Tačno 50 minuta posle prvog, Ikardi je na očaj domaće publike postigao i drugi gol. Opet mu je Palasio odradio veći deo posla. Veteran Valter Samuel je overio pobedu Intera, da bi Rodrigo Palasio na dve asistencije dodao i gol za ubedljivih 4:0.

Napoli je preokrenuo protiv Lacija i overio treće mesto na tabeli. Napolitanci su slavili 4:2, iako su Rimljani poveli golom Lulića. Ali, evrogol Belgijanca Mertensa je doneo izjednačenje Napolitancima u finišu prvog poluvremena. Potom je na scenu stupio Gonzalo Iguain i prekinuo golgeterski post koji je trajao četiri meča. Prvi gol je dao iz penala, a drgi pošto se na majstorski način rešio čuvara i zakucao loptu u mrežu golmana Beriše. Het-trik je kompletirao u nadoknadi vremena još jednim majstorskim pogotkom. 

Fiorentina je u Veroni ostvarila jubilarnu hiljaditu pobedu u Seriji A. I to u velikom stilu - trijumfom od 5:2! Verona je u poslednje vreme u očajnoj formi, a Viola je to debelo naplatila. Domaći su poveli spretnim golom Sale, ali je posle toga usledila furiozna serija gostiju iz Firence. Kuadrado je iskoristio brzinu i razoran udarac da izjednači. Akvilani je pogodio na prazan gol za poptuni preokret, a Borha Valero doneo Montelinoj četi dva gola prednosti. Nekadašnji idol Fiorentininih navijača Luka Toni je uspeo iz penala da smanji na 2:3, ali su Matri i Akvilani u finišu overili petardu.

U direktnom okršaju za opstanak, Kjevo je savladao Livorno u gostima uz šou Alberta Paloskija. Nekadašnja nada Milana je het-trikom ubio sve nade Toskanaca i doneo Letećim magarcima možda i ključni trimumf u trci za očuvanje prvoligaškog statusa.

Torino u prethodnih 10 mečeva nije osetio slast pobede protiv Torina i posle 90 minuta današnje igre, izgledalo je da se u tom pogledu neće ništa promeniti. Pogotovo posle gola Đilardina u 86. minutu meča. A, onda su Torinove udarne igle i velike nade italijanskog fudbala Alesio Ćerći i Ćiro Imobile još jednom zablistali i postigli po gol u nadoknadi vremena za ludi preokret Torina.  

SERIJA A - 33. kolo

Subota:
Sasuolo - Kaljari 1:1 (1:0)
/Zaza 36 - Ibraimi 47 penal/

Roma - Atalanta 3:1 (2:0)
/Tadei 13, Ljajić 44, Žervinjo 63 - Miljaći 78/

Nedelja:

Bolonja - Parma 1:1 (1:0)
/Čerubin 44 - Paladino 78/

Livorno - Kjevo 2:4 (2:3)
/Siljardi 6, Paulinjo 34 penal - Paloski 9, 34 penal, 45+2, Tero 23/

Verona - Fiorentina 3:5 (1:2)
/Sala 14, Toni 73 penal, Iturbe 90+1 - Kuardado 31, Akvilani 44, 86, Valero 63, Matri 83 penal/

Torino - Đenova 2:1 (0:0)
/Imobile 90+2, Ćerći 90+3 - Đilardino 86/

Sampdorija - Inter 0:4 (0:1)
/Ikardi 13, 63, Samuel 61, Palasio 79/

Napoli - Lacio 4:2 (1:1) 
/Mertens 42, Iguain 49 penal, 67, 90+4 - Lulić 21, Onazi 82/

20.45: Milan - Katanija

Ponedeljak:
20.45: Udineze - Juventus  


tagovi

Alberto PaloskiVeronaTorinoSerija ASampdorijaRodrigo PalasioNapoliMauro IkardiMaksi LopezLivornoLacioKjevoItalijaInterHuan KvadradoGonzalo IguainFjorentinaEvropaĐenovaDris MertensĆiro ImobileAlesio ĆerčiAlberto ĐilardinoAlberto Akvilani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara