"Joveljić"
"Joveljić"

Ima nade! Joveljić za bod, Srbiji za četvrtfinale EP potrebna dva rezultata

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.05.16. | 16:52

Naši kadeti u Azerbejdžanu igrali nerešeno sa Špancima - 1:1

JoveljićIma nade za Srbiju. Naša kadetska reprezentacija osvojila je prvi bod na Prvenstvu Evrope u Azerbejdžanu i zadržala šanse da se plasira u četvrtfinale. Orlići su na meču sa favorizovanim Špancima imali gol zaostatka i praktično gledali eliminaciji u oči, ali su se sredinom drugog poluvremana spasili drugog uzastopnog poraza - 1:1.

Ovim rezultatom, ali i zahvaljujući činjenici da je Holandija u drugom meču drugog kola Grupe D savladala Italiju (1:0), izabranici selektora Ilije Stolice su došli u poziciju da se pred poslednje kolo gledaju i preko plota. Za plasman u narednu fazu takmičenja potrebno je najpre da savladaju Lale u četvrtak od 12 časova i da se nadaju kako će Crvena furija u istom terminu da dobije Azure. U tom sučaju dalje bismo prošli mi kao drugoplasirani i naš današnji rival kao pobednik grupe.

Izabrane vesti

Srbiji je bod u današnjem susretu doneo tandem napadača. Najpre je Partizanov Stefan Ilić naterao španskgo golmana Penju da ga ovori u kaznenom prostoru, da bi Zvezdin predator Dejan Joveljić mirno iskoristio najstrožu kaznu i postigao svoj prvi gol na šampionatu.

Dovoljano da poništi vođstvo Španaca iz uvodnih minuta meča, mada se mora konstatovati da zasluge za osvajanje boda idu i na adresu golmana Jovana Popovića, koji je nekoliko puta fantastično intervenisao.

---------------------------------------------------

SRBIJA - ŠPANIJA 1:1 (0:1)
/Joveljić 59 pen - Ruiz 4/

Baku
Olimpijski stadion
Sudija: Vile Nevalainen (Finska)
Žuti kartoni: J. Popović, Petrović (Srbija), Mbula, Martin (Španija)

Srbija: A. Popović - J. Popović, M. Ilić (od 76. Veselinović), Bošnjak, Devetak - Nikolić (od 74. Đerlek), N. Petrović - L. Ilić, Maksimović, S. Ilić - Joveljić.

Španija: Penja - Robles, Brandariz, Subias, Zabarte - Buskets (od 67. Kalderon), Morlanes, Martin (od 46. Lozano) - Mbula, Dijaz, Ruiz (od 76. Miljan).

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport)


tagovi

Stefan IlićSrbijareprezentativni fudbalmeđunarodni fudbalkadetska reprezentacija SrbijeIlija StolicaEP za kadeteDejan Joveljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara