"BMW serije 1"
"BMW serije 1"

Imamo Bavarca za kladioničarskog znalca

Vreme čitanja: 5min | sre. 20.04.16. | 08:54

Upoznajte svoj novi automobil!

BMW serije 1

Vođeni idejom da kladilac koji u mesec dana takmičenja, u konkurenciji vrsnih poznavalaca sporta i klađenja, uspe da pogodi najveću kvotu zaslužuje samo najbolje, birali smo automobil kao za sebe, namenjen najhrabrijem u velikom MOZZARTOVOM bratstvu. Tako smo razmišljali kada smo donosili odluku koje bi to vozilo bilo po vašem ukusu. Logično, naš izbor je pao na BMW „116i“.  Na vama je jedino da se pomodnom bavarskom biseru nametnete hrabrošću i savršenim tiketom. Hoće li vam to teško pasti? Mi smo sigurni da neće i da ćete do 15. maja uraditi sve kako biste dokazali da je upravo neko od vas najspretniji kladilac u MOZZARTOVOM društvu majstora sa pet zvezdica...

Izabrane vesti

Kvotom se dokaži za BMW u garaži!

Zato odmah na početku naglašavamo da je „116i“, u automobilskoj nomenklaturi minhenske kovnice prestižnih automobila zapravo luksuzni hečbek, nastao kao evolucija prethodne, veoma uspešne „serije 1“. Koliko je baš ovaj automobil omiljen među prvenstveno mlađim kupcima sa nešto dubljim džepom govori činjenica da je u prethodnoj deceniji proizvedeno gotovo dva miliona primeraka vozila ove karoserijske izvedbe.

BMW serije 1

Vaš  BMW „116i“ pokreće benzinski agregat zapremine 1.499 kubika, koji preko manuelnog šestostepenog menjača na pogonsku osovinu prenosi 80 kilovata, odnosno 109 konjskih snaga. Zbog pravilno odmerenih prenosnih odnosa u menjaču i diferencijalu, raspoloživost ove ergele je više nego zadovoljavajuća. To u praksi znači da nećete morati preterano da forsirate papučicu za gas da bi „116i“ na točkove od 16 cola isporučio više nego dovoljnih 180 Nm obrtnog momenta. Verovali ili ne, šestostepeni manuelni menjač kadar je da potencijal motora iskaže već na 1.250 obrtaja u minutu. Ukoliko brižljivo oslušnete rad motora, shvatićete da je elastičnost zapravo vrhunska vrlina motora ugrađenog u „seriju 1“. Dovoljno je reći da je mehanička prilagodljivost vozila takva da prašta greške početnika, ali i da zadovoljava ambicije eksperata. Obilazak crvenog polja obrtomera zato je krajnje neprimerena, ali dozvoljena operacija u kojoj će adrenalinski udar za vaše saputnike biti nešto što dugo neće moći da zaborave. Da sve bude bezbedno i na nivou premijum marke kojoj bavarski automobil pripada standardno se brinu elektronski sistemi ABS, CBC, DSC, ASC...

Greške zato nema i sve odluke su isključivo na vozaču. Razlika između laganog krstarenja i žestoke sportske avanture koju dozirate pritiskom papučice za gas prvenstveno je uslovljena željom vozača. Jedan pritisak na taster koji potpuno isključuje elektronsku kontrolu proklizavanja i tu ste. Tada je „serija 1“ isključivo u vašim rukama bez ograničavajućeg elektronskog zagrljaja koje vožnju čini za sportski nastrojene vozače dosadnom.

TRADICIONALNI SPORTSKI KROJ

BMW serije 1

Proporcije luksuznog hečbeka su takve da već pri prvom susretu s vozilom oku prosečnog posmatrača bude potpuno jasno da je reč „seriji 1“. „Anfasom“ dominira karakteristična BMW maska, sa velikim usisnicima za vazduh čija je osnovna namena efikasno snabdevanje motora vazduhom, koji je neophodan za spravljanje odgovarajuće radne smeše. Prateći modu, ali i tehničke obaveze u navedenom smislu, karakteristična BMW maska i „led“ tehnologijom obogaćeni farovi dominiraju prednjim delom „serije 1“.

Kada je reč o bočnom izgledu vozila, on je tipično bavarski, pomalo konvencionalnih dizajnerskih rešenja, ali nikako dosadan. Poneka oštra linija, ali i diskretno sakriveni „B“ stub stvaraju utisak koji oku posmatrača nosi poruku da nije reč o porodičnom ili gradskom automobilu, već o kupeu. Ne, „serija 1“ svakako nije kupe, ali zato stilski vrlo uspešno koketira sa dizajnom koji vozači najviše cene. Oni sa dugim pamćenjem setiće se izazovnog karaktera nekadašnje ikone BMW-ovog  modela „2002 turbo“, koji je na istoj ideji sakrivenog središnjeg stuba sticao brojne poklonike davnih sedamdesetih godina prošloga veka. Kada ga već pominjemo, dobro je reći da je današnja „serija 1“, u dobroj meri stvarana na talasu dobrih vibracija koje su nastale sa modelom „2002“. Dakle, reč je o konceptu koji podrazumeva laku i stilski uobličenu karoseriju u koju je smešten pouzdan i živahan agregat. To je nasleđe koje „serija 1“ nosi od dalekog pretka pod imenom „2002“.

Zadnji deo vozila nije ništa manje uzbudljiv. Mišićavi bokovi sasvim jasno traže „silom prilika“ nabildovani zadnji odbojnik sa većim zadnjim svetlosnim grupama u odnosu na prethodnu generaciju modela. Kao kuriozitet ili mali trik koji krije MOZZARTOVA, odnosno vaša „serija 1“ navodimo da oba branika kriju opciju koja će sitne udarce na parkinzima i pri brzinama do 15 kilometara na čas amortizovati i sačuvati automobil od oštećenja. Šmekerski trik, zar ne?

UNUTRAŠNJOST SA PET ZVEZDICA

BMW serije 1

Radno i „paradno“ okruženje vozača očekivano je orijentisano na sigurno upravljanje vozilom. Kabinski prostor je sportski, sa elegantno upakovanim hromiranim aplikacijama. Tasteri su ergonomski podešeni tako da se svaka od naprednih opcija „serije 1“ lako pronalazi i stoji tamo gde je zapravo očekujete. Ipak ono što dominira prostorom kabine jeste BMW-ov Radio Professional, kao i napredni bord kompjuter koji u realnom vremenu vozaču daje sve optimalne informacije, počev od trenutne potrošnje, pa do projektovane putne autonomije. Sedišta su udobna i za duža putovanja. Mesta ima dovoljno čak i na zadnjem deljivom sedištu. Pitate se kako je to izvedeno? Naime, reč je o relativno novoj BMW filozofiji inženjeringa hečbek karoserije koja je povećanjem visine „C“ stuba donela prilično prostora za putnike na zadnjoj klupi, ali i poneki litar raspoložive zapremine više u prtljažniku.

EMOCIJE PRE SVEGA

BMW serije 1

Pošto se rezime kao forma protokolarno nameće, odmah moramo reći da sve što ima veze sa „serijom 1“, ima veze i sa jakim emocijama. Nismo tu da bismo se hvalili, ali jesmo da biste znali da za najsposobnijeg člana MOZZARTA nismo tražili nikakva kompromisna ili polovična rešenja. Uostalom, za najboljeg među nama to je logično i jedino moguće rešenje.

Vama ostaje da zagrejete olovke jer startna zastavica je pala, a vaše „prolazno vreme“, odnosno status vaših ubitačnih tiketa možete pratiti na rang-listi koja je neprestano aktivna na sajtu www.mozzartbet.com.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Karoserija: hečbek - petora vrata
Dimenzije d/š/v: 4.329/1.765/1.440 mm
Zapremina motora: 1.499 ccm
Snaga: 80 Kw, (109) ks
Maksimalni obrtni moment: 180 Nm pri 1250 o/min
Prosečna potrošnja: 5l bezolovnog benzina
Ubrzanje 0-100 km/h: 10,9 sec
Standard izduvnih gasova: EURO 6

BMW serije 1

KAKO DA SE KVALIFIKUJETE ZA KLJUČEVE BMW „SERIJE 1“?

Da bi vaš tiket učestvovao u takmičenju, potrebno je da ispuni sledeće uslove:

- Minimum četiri meča na tiketu
- Minimalna uplata 50 dinara
- Svi parovi na tiketu moraju biti pogođeni
- U obračun ne ulaze tiketi koji ostvaruju pravo na bonus „Naplati promašaj“, sistemski tiketi, tiketi klađenja na brojeve, Live Bet tiketi i tiketi sa brzim igrama.

Svi koji „jure“ najveću kvotu moći će da prate tikete s najvećom pogođenom kvotom u tom trenutku na sajtu mozzartbet.com.

Piše: Miloš Milić

(Foto: PRESS. BMWGROUP)

Pratite MOZZART i na Vajberu


tagovi

najveća kvotaMozzartBMW

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara