"Gol Ikardija za 2:0"
"Gol Ikardija za 2:0"

Inter i Milan ruku pod ruku: Prvo sa penala, pa tri laka komada! Ikardi "ubija", Kutrone i daje i pakuje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.08.17. | 22:52

Veliki kiks Lacija, gol Ljajića, a dva Kvaljarele

Gol Ikardija za 2:0Favoriti - nepogrešivi. Svi, osim Lacija. U subotu su branilac titule Juventus i njegov prvi izazivač Napoli lako odradili posao protiv Kaljarija i Verone, u popodnenom delu nedeljnog programa Roma lako izašla na kraj sa Atalantom, da bi večeras još dva kandidata za najviši plasman, milanski klubovi Inter i Milan, pokazali snagu tako što se praktično nisu ni preznojili, a slavili su ubedljive i rezulatski identične pobede, po 3:0.

Nerazuri su u okršaju svog novog i prethodnog trenera, Lučana Spaletija i Stefana Paolija, tukli Fjorentinu, a po istom receptu, do sredine prvog poluvremena, Rosoneri su razoružali nedorasli Krotone.

Izabrane vesti

U centralnog igrača večeri izrastao je Mauro Ikardi. Fantastični napadač Intera maltene je sam pobedio goste iz Firence na „Meaci“. Za samo devet minuta. Najpre je šestom uspešno realizovao jedanaesterac, koji je nad njim skrivio Astori, a u 15. izvrsno reagovao glavom na centaršut Ivana Perišića i tako već 16. put otkako igra u Seriji A postigao najmanje dva gola na jednom meču.

Tek tad, kad su upali u veliki zaostatak, Ljubičasti su počeli da igraju fudbal. Nije to bilo nimalo loše, ali im je nedostajala završnica. Spaletijev tim je, s druge strane, vrebao šansu, sve vreme kontrolisao rezultat, a ubedljivu pobedu zaokružio tako što je Ivan Perišić iskoristio proigravanje Žoaa Marija i raspalio navijačku euforiju u gradu mode da ovaj tim može dalje bolje od osmog mesta iz minule sezone.

Jednako ubedljiv bio je i Milan. Po sličnom receptu, jer je i sastav Vinćenca Montele morao da „krene“ sa penala. Sudija Marijani je već u trećem minutu pokazao direktan crveni karton Federiku Ćekeriniju zbog povlačenja Patrika Kutronea, a priliku da realizuje najtrožu kaznu nije propustio Frank Kesi. Novajlija iz Atalante je pogurao favorita ka očekivanim bodovima, a onda su na scenu stupili pomenuti Kutrone i Suso.

Najpre je Španac centrirao s desnog boka, a mladi centarfor pokazao snalažljivost na prvoj stativi, da bi mu se špic koji je u prvih 11 dobio šansu umesto Andrea Silve odužio asistencijom u 23. minutu.

Iznenađenje dana napravio je maleni SPAL. Iako novajlija u društvu najboljih, doskorašnji član Serije B odoleo je Laciju na Olimpiku - 0:0. Simone Inzagi je izveo najjači mogući sastav, od početka su igrali Sergej Milinković Savić i Dušan Basta, s tim da je ovog drugog u 67. minutu zamenio novajlija iz Ostendea Adam Marušić. Ulazak reprezentativca Crne Gore, kao i osveženja u liku Palombija i Kaiseda nisu vredela domaćinu. Čak 13 puta domaćin je šutirao u okvir gola. Nijedna lopta nije završila u mreži.

Zato jeste ona koju je, posle velemajstorskog prodora, poslao sa 20 metara Adem Ljajić. Povratnik u reprezentaciju Srbije je doneo bod Torinu, pošto je samo sedam minuta „važilo“ vođstvo Bolonje.

I još nešto: ne da se stara garda u liku Fabija Kvaljarele. Napadač Smapdorije (34 godine) dao je dva gola i „okrenuo“ rezultat u Đenovi, gde je novajlija Benevento pretio da napravi iznenađenje, ali su bodovi ostali na Marasiju.

SERIJA A, PRVO KOLO

Subota:

Juventus - Kaljari 3:0 (2:0)
/Mandžukić 12, Dibala 45+1, Iguain 66/

Verona - Napoli 1:3 (0:2)
/Pacini 83pen - Souprajen 32ag, Milik 39, Gulam 62/

Nedelja:

Atalanta - Roma 0:1 (0:1)
/Kolarov 31/

Bolonja - Torino 1:1 (1:1)
/Di Frančesko 27 - Ljajić 34/

Krotone - Milan 0:3 (0:3)
/Kesi 6 pen, Kutrone 18, Suso 23/

Inter - Fiorentina 3:0 (2:0)
/Ikardi 6 pen, 15, Perišič 79/

Lacio - SPAL 0:0

Sampdorija - Benevento 2:1 (1:1)
/Kvaljarela 39, 54 - Ćićireti 15/

Sasuolo - Đenova 0:0

Udineze - Kjevo 1:2 (1:1)
/Tero 37 - Inglese 15, Birsa 54/

TABELA:

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija AMilanMauro IkardiLacioItalijaInterFabio KvaljarelaEvropaAdem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara