""
""

Interu slađi bod u milanskom derbiju, Mančini i Inzagi su to nekad bolje radili (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.11.14. | 22:48

Milan je bio bliži pobedi, imao vođstvo i veliku priliku El Šaravija da reši pitanje pobednika, ali su Nerazuri uspeli da ostanu neporaženi

Grmeo je krcati San Siro kao nekada, ali niko od 80 i kusur hiljada navijača se nije vratio potpuno zadovoljan kući sa stadiona. Okršaj milanskih velikana u derbiju Dela Madonina je prošao bez pobednika, pošto su u vrlo zanimljivoj fudbalskoj predstavi Milan i Inter podelili plen - 1:1.

Izabrane vesti

Drugi život u Interu, Roberto Mančini je počeo remijem protiv starog rivala Pipa Inzagija. Znao je Inzagi da kao igrač zagorča život Mančiniju u milanskim derbijima, ali mu to večeras nije uspelo u ulozi trenera. Da su dvojica legendarnih napadača Serije A kojim slučajem bili u ulogama igrača večeras, derbi se verovatno ne bi završio bez pobednika s obzirom na propuštene prilike Milanovih i Interovih golgetera. Interisti mogu da žale za promašajima Ikardija, Milanisti će proklinjati prečku Stefana el Šaravija... Utisak posle derbija je ipak da Milan ima više razloga za nezadovoljstvo. Imali su vođstvo i bolje prilike, ali to nisu materijalizovali.

Počelo je uzbudljivo pošto je Zapata poklonio loptu Ikardiju i izbacio ga u stopostotnu šansu, ali je Dijego Lopez izašao kao pobednik u duelu sa argentinskim napadačem. Utakmica nije gubila tempo, požrtovavnje i borbenost su bili na visokom nivou, a u jednoj situaciji Muntari je žestokim startom pocepao usnu mladom Dodou  i čak se provukao bez žutog kartona.  

Promašeni zicer Ikardija kao da je vezao noge igračima Intera, pa je Milan u nastavku bio bolji i konkretniji rival. El Šaravi, Menez, Bonaventura i Tores u napadu Rosonera su bili opasniji od indisponiranog Ikardija i neubedljivog Palasija na drugoj strani. Pun pogodak je napravio Milanov trener Pipo Inzagi prekomandom Adila Ramija na poziciju desnog beka, pošto je Francuz bio jedan od najboljih na terenu u provom poluvremenu.

Milan je polako pleo mrežu oko šesanesterca rivala i zadao mu fatalan udarac u 23. minutu kada je El Šaravi lepo centrirao sa levog krila, a Menez još lepše „otvorio stopalo“ i vrlo elegantno pogodio sam ugao gola nemoćnog Handanovića. Inter je u drugom poluvremenu uspeo da se konsoliduje i konačno počne da pravi očekivani špritisak ka golu Lopeza. Ikardi je posle pravog karambola promašio još jednu dobru šansu, a Nerazuri su do dugo čekanog izjednačenja stigli posle sat vremena igre.

Zapata je opet loše intervenisao, Džoel Obi je došao do lopte na ivici kaznenog prostora i vrlo preciznim udarcem po zemlji matirao Lopeza koji u toj situaciji nije imao šanse jer je Nigerijac pogodio sam ugao Milanovog gola.

Izjednačenje je vratilo stvari na početak, a oba trenera su izmenama pokušali da naprave završni udarac i osvoje ceo plen. Inzagi se odlučio da zaigra bez klasične „devetke“ kada je Toresa zamenio Hondom i samo nekoliko minuta po izlasku Španca, Milanu se ukazala sjajna pošto je El Šaravi izašao sam ispred Handanovića i u situaciji „jedan na jedan“ pogodio prečku.

Na drugoj strani mu se revanširao Ikardi još jednim promašajem pošto je i njegov novi promašaj okrznuo okvir gola. El Šaravi je imao još jednu dobru priliku kada se spetljao ispred gola Intera. U poslednjim trenucima meča, posle gužve ispred gola Intera je otišla i poslednja prilika da derbi dobije pobednika. Milanov rezervista Poli je imao „meč loptu“ ali je njegov šut izblokiran.

Zdravko Kuzmanović je odigrao ceo meč za Nerazure i nije ostavio neki poseban utisak, dok je Nemanja Vidić bio žrtva Mančinijeve taktike i povratka na formaciju sa četiri odbrambena igrača, pa je derbi odgledao sa klupe za rezerve. 

SERIJA A - 12. KOLO:

Atalanta - Roma 1:2 (1:2)
/Moralez 1 - Ljajić 23, Najngolan 42/

Lacio - Juventus 0:3 (0:1)
/Pogba 24, 64, Tevez 55/

Nedelja:
Torino - Sasuolo 0:1 (0:0)
/Floro Flores 87/

Ćezena - Sampdorija 1:1 (0:0)
/Lukini 60 - Nika 77 autogol/

Verona - Fjorentina 1:2 (1:1)
/Lopez 39 - Rodrigez 16, Kuadrado 62/

Napoli - Kaljari 3:3 (2:1)
/Iguain 11, Inler 30, De Guzman 62 - Ibarbo 38, Farijas 47, 67/

Parma - Empoli 0:2 (0:1)
/Većino 45+1, Tavano 56/

Udineze - Kjevo 1:1 (1:0)
/Di Natale 45+1 - Radovanović 74/

Milan - Inter 1:1 (1:0)
/Menez 23 - Obi 61/

Ponedeljak:
20.45 Đenova - Palermo

(FOTO: Action images)


tagovi

Džoel ObiEvropaFilipo InzagiInterItalijaMilanRoberto ManćiniSerija AStefan El ŠaraviŽeremi Menez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara