""
""

Iz dvojke u keca uz autogol, Erdogan sapleo šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.12.16. | 19:08

Basakšehir je opet usamljeni lider turskog prvenstva

Trka za titulu u Turskoj je sve zanimljivija. Basakšehir je opet suvereni lider šampionata sa tri boda prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona Bešiktaš. To je epilog današnjih mečćeva 15. kola.

Izabrane vesti

Basakšehir je ranije u toku dana ostvario pobedu nad Trabzonom, a potom su mu stigle lepe vesti i sa stadiona Redžep Tajip Erdogan gde je Kasimpaša posle preokreta nanela poraz Bešiktašu - 2:1.

Šampion je dobro počeo protiv Kasimpaše i poveo golom Tosuna posle kontranapada u kojem je Vensan Abubakar odradio veći deo posla.

Ali početak drugog poluvremena je bio katastrofalan za šampione... Već u 47. minutu je Torun na drugoj stativi sačekao sačekao asistenciju Eduoka i izjednačio rezultat. Bešiktaš se još nije oporavio od šoka, a usledio je novi u 50. minutu pošto je Gokan Gonul nespretnom inetrvencijom lobovao sopstvenog golmana.

Bešiktaš je uradio sve u nastavku da izbegne poraz, trener Guneš je naredio totalnu ofanzivu i uveo sve napadačke opcije koje je imao na raspolaganju, ali je domaćim uspeo da sačuva prednost i da iz jednog šuta na gol tokom 90 minuta postigne dva pogotka i ostvari pobedu. Bešiktaš baš nije imao sreće danas...

SUPER LIG, 15. KOLO

Subota:

Istanbul Bašakšehir - Trabzon 1:0 (1:0)
/Višća 63/

Kasimpaša - Bešiktaš 2:1 (0:1)
/Torun 47, Gonul 50 autogol - Tosun 31/

Nedelja:

11.30: Karabuk - Konja
11.30: Gacijantep - Rize
14.00: Adana - Kajzeri
17.00: Alanja - Ahisar
17.00: Osmanli - Galatasaraj

Ponedeljak:

18.00: Fenerbahče - Genčlerbirligi
18.00: Bursa - Antalija

(FOTO: Action images)


tagovi

BesiktasČenk TosunEvropaGokan GonulKasimpašaSuper ligTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara