""
""

Janković ostavio čvrste temelje: Vitas je komandant Mehelena!

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.09.16. | 11:52

"Ne razmišljamo o poziciji na tabeli. Igramo dobro, borimo se, guramo napred. Ne strepimo i ne plašimo se nikog", kaže nekadašnji kapiten Rada

Aleksandar Janković je otišao iz Mehelena u Standard iz Liježa, ali je iza sebe očigledno ostavio prilično čvrste temelje. Jedan od najzaslužnijih za odličan plasman žuto-crvenih na tabeli je srpski štoper Uroš Vitas, koji je ponovo bio igrač utakmice, ovoga puta u sinoćnom slavlju protiv Sent Trujdena (2:0).

Izabrane vesti

Nekadašnji kapiten Rada i bivši omladinski i mladi reprezentativac Srbije na početku sezone igra najvažniju ulogu u poslednjoj liniji belgijskog kluba, pa počinje ozbiljno da se nameće i seniorskoj selekciji Orlova.
"Ne razmišljamo o poziciji na tabeli. Igramo dobro, borimo se, guramo napred. Ne strepimo i ne plašimo se nikoga. Izuzetno sam srećan i zadovoljan u klubu. Takođe i svojim partijama i igrom cele ekipe", kaže Vitas za MOZZART Sport.

Uprava kluba još uvek traži pravo rešenje za odlazak Aleksandra Jankovića, koji je radio odličan posao u poslednje dve godine i zaslužio poziv belgijskog velikana.
"Janković je zaista radio odličan posao i zahvalan sam mu za sve što je uradio za mene i klub. Ostaje žal zbog njegovog odlaska, ali se nadam da će i sa Standardom napraviti pravi bum, baš kao što je to učinio i sa Mehelenom", dodao je Vitas.

Vitas (24) je ovog leta napravio pravi izbor dolaskom u Mehelen, gde je ponovo dobio kontinuitet i vratio se u pravu formu. Mehelen se posle šest odigranih mečeva u belgijskoj Pro ligi nalazi na visokoj drugoj poziciji, a odbrana je kapitulirala samo pet puta. Manje golova u dosadašnjem toku sezone primili su samo Genk, Šarlroa i Varegem.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Uroš VitasŽupiler Pro ligaMehelenEvropaBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara