""
""

Grupa E: Jovetić čuva crnogorski san o Mundijalu! Poljaci su praktično već tamo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.09.17. | 22:35

Kapiten Sokolova doneo pobedu golom 15 minuta pre kraja

Kad je teško - tu je Stevan Jovetić! Kapiten Crne Gore još jednom je poveo Sokolove do pobede i ostavio ih u trci za plasman na Svetsko prvenstvo. Crnogorci su u Podgorici pobedili Rumuniju sa 1:0 u osmom kolu kvalifikacija.

Izabrane vesti

Zaslužili su domaći igrači ovu pobedu, nadapali su tokom cele utakmice, bili bolji rival, ali im je realizacija bila problematična.

Ipak, kao i mnogo puta rešenje za taj problem bio je Jovetić. Igrao se 75. minut, kada je Adam Marušić prošao po desnoj strani i sjajno centrirao, a Jovetić skočio visoko i glavom poslao loptu u suprotan ugao.

Gol u klasičnom maniru engleskih napadača tamo negde iz 80-tih godina prošlog veka. Taj pogodak totalno je anestezirao ionako slabašne goste iz Rumunije.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića relativno lako i rutinski su čuvali loptu i prednost do kraja meča na stadionu u Podgorici. Sada im preostaje da se spreme za poslednja dva meča u kvalifikacijama i to kakva - kod kuće sa Danskom i u gostima protiv Poljske. 

A Poljska je širom otvorila vrata Mundijala pobedom nad Kazahstanom od 3:0 i sada manje, više može mirno da uđe u završnicu kvalifikacija.

Strelac prvog pogotka na utakmici u Varšavi bio je Arkadijuš Milik već u 11. minutu, posle dobre akcije i asistencije Maćeja Makuševskog.

Prednost je duplirao Kamil Glik u 74. minutu, a asistenciju je upisao Pjotr Zjelinski. Konačan rezultat na radost domaćih navijača postavio je Robert Levandovski iz penala pet minuta pre kraja.

 

 

 

 


 

 


KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO - 8. kolo

Grupa E

Jermenija - Danska 1:4 (1:2)
/Korjan 6 - Dilejni 17, 82, 90, Eriksen 29/

Crna Gora - Rumunija 1:0 (0:0)
/Jovetić 75/

Poljska - Kazahstan 3:0 (0:0)
/Milik 63, Glik 74, Levandovski 85pen/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Adam Marušićkvalifikacije za Mundijal 2018Ljubiša Tumbakovićreprezentativni fudbalRobert LevandovskiRusija2018Stevan Jovetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara