"Branko Jovičić"
"Branko Jovičić"

Jovičićev transfer - 500.000 u dve rate!

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.07.17. | 13:31

Crveno-beli traže i još jednog iskusnog štopera. Ovog leta na pojačanja su potrošili više od 1.500.000 evra, ali u klub i uneli 3.300.000, a biće još odlazaka

Branko JovičićFlorijana je bila preslaba da bi ozbiljno ugrozila plasman Crvene zvezde u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, ali dovoljna jaka da upravi i stručnom štabu pokažu koliko su još daleko od ozbiljnog sastava koji bi mogao da se porva makar za titulu šampiona Srbije, ako ne već da sebi obezbedi značajniju ulogu na međunarodnoj sceni. I samo dan posle utakmice - dva potpisa na stadionu “Rajko Mitić”.

O Srđanu Babiću već smo rekli sve, on je došao na pozajmicu iz Real Sosijeda i Crvena zvezda je neće platiti, ali će zato, prema inicijalnom dogovoru, morati da na račun kluba iz San Sebastijana uplati čak 2.000.000 evra ako bude želela da člana zlatne generacije Orlića otkupi od Baska.

Izabrane vesti

Kad je reč o Branku Jovičiću, on je 100 odsto u vlasništvu Crvene zvezde, ali to zadovoljstvo je koštalo. Prema informacijama MOZZART Sporta uprava Amkara nije htela da tokom pregovora odstupi ni za jotu, već je uporno insistirala na obeštećenju od 500.000 evra da bi na kraju čak i postavila ultimatum. Ili toliko ili kraj pregovora!

GOTOVO: Dvojica na pregledima!

Kakos u u Zvezdi uvereni da je baš Jovičić igrač kakav joj je potreban nisu imali druge no da se obavežu da plate celokupno obeštećenje s tim da su uspeli da se izbore da isplatu rastegnu na rate. Dakle, 250.000 evra odmah i još 250.000 sledećeg juna. Nema nikakvih procenata što znači da će sav novac od naredne Jovičićeve prodaje ići na Zvezdin račun.

Ugovor sa 24-godišnjim vezistom biće potpisan na tri sezone.

Ovde ne bi trebalo da bude kraj Zvezdinog prelaznog roka, pošto je posle još jedne neubedljive partije crveno-bele odbrane procenjeno da timu Vladana Milojevića nedostaje barem još jedan iskusan štoper što bi značilo da bi novi šef struke onda na raspolaganju imao Babića, Abraham Frimponga, Vujadina Savića i tog jednog veterana koji bi celoj liniji davao sigurnost.

Podsetimo, Crvena zvezda je ovog leta na pojačanja potrošila 1.650.000 evra pošto je za Marka Gobeljića Napretku platila 100.000 evra, za Aleksandra Pešića Tuluzu 750.000, za Jovičića sada 500.000, dok je Rikardinjo kao slobodan igrač samo za potpis dobio ili će dobiti 300.000. Sa druge strane, na račun kluba već je leglo 3.300.000 evra od prodaje Mihaila Ristića Krasnodaru i Srđana Plavšića praškoj Sparti, a tek se očekuju odlasci Mičela Donalda, Gelora Kange, Damijena Le Taleka i Džona Ruiza što bi sve u Ljutice Bogdana trebalo da unese još oko 3.000.000.

(FOTO: mozzartsport.com)


tagovi

Amkar PermFK Crvena zvezdaMarko JovičićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara