"Meraklije na Čairu"
"Meraklije na Čairu"

Jubilejsko slavlje: Nišlije odbranile identitet grada!

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.09.14. | 17:57

Rad pao na Čairu. Jagodini ni igrač više nije pomogao da savlada Napredak, Mladost dobila moravički derbi sa Borcem

Meraklije na ČairuKiša je zapretila, ali Nišlije nisu dozvolile da propadne proslava jubileja na Čairu. Radnički je na istina polupraznom stadionu proslavio 25. rođendan navijačke grupe Meraklije savladavši Rad sa 3:0 za prvenac u šestom kolu Superlige.

Gosti iz Beograda dugo su odolevali Realu sa Nišave, ali je njihov trud urušen u 57. minutu kada je bivši igrač Crvene zvezde Petar Đuričković, inače rođeni Nišlija, centrirao u srce kaznenog prostora, a Vladimir Đilas sa pet metara glavom zatresao mrežu nemoćnog Aleksandra Jovanovića za erupciju oduševljenja na tribinama.

Izabrane vesti

Ali, tu nije kraj veselju, pošto je u 76. minutu još jedan Nišlija Saša Marjanović proigrao sugrađanina Vladimira Đorđevića za 2:0, a potom u uvodnim trenucima sudijske nadoknade i Pavla Poparu za konačnih 3:0 na Čairu.

Pobeda je mogla da bude i ubedljiva, ali je parola navijača Radničkog "Branimo identitet grada" uz brojku 25 danas svejedno dobila potvrdu na terenu.
"Kada se pobedi sve je u redu i sve je dobro. Kada sam došao trebalo je probuditi i razdrmati igrače i tražiti od njih da pokažu ono što znaju da radu na terenu. Uputili smo dosta udaraca na gol, dali tri pogotka. U jednom delu igre se uvukao strah u moju ekipu, ali je ulaskom Popare sve došlo na svoje mesto i utakmica je privedena kraju", rekao je trener Radničkog Saša Mrkić i posebno se zahvalio publici na podršci.

Milan Milanović je u ime Rada čestitao Meraklijama na jubileju, te izneo niz zamerki na račun svojih igrača.
"Nismo igrali na nivou prethodnih utakmica. Nije ni lako igrati u seriji. Veliki pritisak domaće ekipe od prvog minuta i zasluženo su slavili. Iznerviran sam kako smo lako primili tri gola. Nismo ništa pokazali. Radničkom čestitam na pobedi, ima odličnu ekipu, najmanje za sredinu tabele".

Činilo se da sve ide kako treba za Ćurane...U Jagodini drugačije raspoloženje, pošto je Napredak uspeo da osvoji bod pod Đurđevim brdom, iako je od 35. minuta igrao bez Nikole Trujića, koji je u razmaku od samo 120 sekundi uspeo da zaradi dva žuta kartona zbog čega je morao u svlačionicu.

Još pre toga, u 17. minutu, Miloš Lepović je na pas Milana Đurića doneo Ćuranima inicijalno vođstvo pa se činilo da je Jagodina na pravom putu da pobedi na povratničkom debiju Sima Krunića u ulozi šefa struke.

Međutim, to bi se moglo pomisliti samo ako niste gledali dešavanja na terenu. Ako jeste – već tada se videlo da golman Anđelko Đuričić drži u igri. Ali, ni Đuričić nije mogao da zakrpi sve rupe u odbrani Jagodinaca, koja je na kraju poklekla posle centaršuta Srđana Dimitrova iz kornera i egzekucije štopera Nemanje Janičića - 1:1.

Napredak, doduše, ni posle šest kola ne zna za pobedu, ali tek Jagodina nije navikla da tavori u donjem delu tabele.
"Napredak je ekipa koja mnogo trči igra čvrsto, međutim meni je žao jer smo imali rezultat i što smo na kraju odigrali nerešeno. Ipak, realan ishod današnje utakmice. Napredak je bolje otvorio utakmicu, a mi smo dali gol. Imali smo svoje šanse, ali je nedostajala završnica. Nisam zadovoljan rezultatom ali jesam odnosom prema igri", sumirao je utiske Krunić.

Žal za propuštenom šansom osećao se i u rečima pomoćnog trenera Napretka Saše Štrbca. Žal, ali i ponos.
"Pomešana su osećanja. Zašto? Prvo tuga za sva tri boda. Napredak je igrao fantastično. Danas je Napredak stvorio više šansi nego neke ekipe u celoj polusezoni, ali da bi pobedio treba ti gol. Mi smo nažalost dali samo jedan. Igrali smo 60 minuta sa igračem manje. Na kraju, dobili smo ekipu koju smo od prvog dana tražili. Izuzetno, izuzetno sam zadovoljan sa današnjom utakmicom".

Za razliku od njih, Mladost iz Lučana grabi neočekivano dobro, pa je moravičkom derbiju sa Borcem slavila sa 2:1 i upisala treću uzastopnu pobedu.

Na vrlo teškom terenu, Patrik Eze Frajdej i bek Igor Zonjić obezbedili su domaćinima kapitalnu prednost, koju je Dejan Đenić u nastavku, uprkos mnogo boljoj igri Borca u drugom poluvremenu, uspeo samo da ublaži.
"Iz uvežbanih prekida rešili smo utakmicu, mada je drugo poluvreme moglo da donese preokret", kratko je komentarisao Nenad Milovanović, trener Mladosti, a ništa rečiti nije bio ni Bogić Bogićević iz Borca.
"Zaslužena pobeda domaćina, koji je znalački iskoristio poslednjih 15 minuta prvog poluvremena".

SUPERLIGA, šesto kolo:

OFK Beograd – Voždovac 1:0 (0:0)
/Vuković 90+3pen/

Jagodina – Napredak 1:1 (1:0)
/Lepović 18 – Janičić 72/

Radnički Niš – Rad 3:0 (0:0)
/Đilas 54, Đorđević 76, Popara 91/

Mladost Lučani – Borac Čačak 2:1 (2:0)
/Frajdej 30, Zonjić 35 – Đenić 56/

18.00: Crvena zvezda – Novi Pazar
19.00: Čukarički  - Donji Srem
19.00: Vojvodina – Spartak

Nedelja:

16.00: Radnički 1923 - Partizan

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Borac ČačakJagodinameraklijeMladost LučaniNapredak KruševacNikola TrujićPetar ĐuričkovićRadRadnički NišSaša MarjanovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara