Juventus prodaje Pjanića i Ruganija za 140.000.000 zbog Sergeja!

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.06.18. | 09:27

Stara dama skuplja novac za dovođenje Srbina

Leto velikih promena u Juventusu bi vrhunac trebalo da dostigne dolaskom Sergeja Milinković Savića!

Srbin ostaje prva želja italijanskog šampiona koji će izgleda učiniti sve kako bi ga doveo i ostvario najveću želju treneru Maksu Alegriju. Lacio je na početku istakao cenu od 150.000.000 evra i proučio Juventusu da oni nemaju te pare, ali se velikan iz Torina trudi da ih skupi.

Izabrane vesti

Prema pisanju medija na Apeninina, Juventus je spreman da proda dvojicu kako bi inkasirao novac koji bi uložio u dovođenje srpskog reprezentativca. Štoper Danijele Rugani je blizu selidbe u Čelsi gde ga želi budući trener Mauricio Sari. Plavci su podigli ponudu na 40.000.000 evra i dogovorili se sa mladim defanzivcem oko petogodišnjeg ugovora vrednog 3.500.000 evra po sezoni.

Kapitalna prodaja za dovođenje Sergeja bi trebalo da bude Miralem Pjanić. I za njega je zainteresovan Čelsi, ali tu je i Barselona. Juve za Bosanca traži 80.000.000 evra plus 20.000.000 evra kroz bonuse. Čelsiju je to možda mnogo, ali Barsi nije. Mada ne treba isključiti opciju da Abramovič časti Sarija velikim pojačanjem.

Sa 140.000.000 evra od prodaja Pjanića i Ruganija, Juve bi mogao da sedne za sto sa Lacijem i pregovara oko kupovine Milinković Savića. To je novac o kojem bi Lotito razmislio. Ostali zainteresovani klubovi još nisu dostavili takvu ponudu... Juventusove alternative za Sergeja ostaju Rabio iz Pari Sen Žermena i Mateo Kovačić iz Real Madrida.  

Dolaskom Sergeja, Juventus bi završio najveći posao u prelaznom roku, ali ni tu ne bi bio kraj. Podsetimo, iz kluba su otišli Bufon, Lihtštajner, Asamoa i Hevedes, Mandragora će biti prodat Udinezeu za 20.000.000 evra, Pjaca verovatno ide u Fiorentinu i to je to što se tiče odlazaka. Osim u slučaju da bude prodati i Iguain. Njega bi zamenio Marsijal iz Mančester Junajteda.

Ruganijevo mesto bi trebalo da popuni još jedno pojačanje. Opcije su De Liht iz Ajaksa, Boateng iz Bajerna i Savić iz Ateltika. Na Godina mogu da zaborave jer im je Urugavajac poručio da nema nameru da ide iz Atletika.

(FOTO: Action images)


tagovi

Sergej Milinković SavićLetnji prelazni rok 2018Miralem PjanićDanijele Rugani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara