Kaka otvorio dušu: Transfer u Real me je uništio, još patim zbog poraza u Istanbulu

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.04.18. | 13:15

Legendarni napadač Milana evocirao uspomene na neka lepša vremena

Legendarni bivši fudbaler Milana Kaka oglasio se iz fudbalske penzije.

Nije ga bilo nekoliko meseci otkako je rekao zbgom fudbalu u dresu američkog MLS ligaša Orlanda, ali je u razgovoru za brazilske medije otvorio dušu i ispričao da se kaje što je napustio Milan 2009. godine.
"Tog leta prihvatio sam poziv Reala, ali sam posle transfera u Madrid bio potpuno uništen i nikada više nisam ponovio izdanja i utakmice kakve sam igrao za Milan. Pogubio sam se, a cela Španija je želela da mi vidi leđa čak i Žoze Murinjo sa kojim nisam mogao da radim. Nikada mi nije dao šansu da mu dokažem da nisam zaboravio da igram fudbal, tako da nisam ni imao šanse da se vratim u formu", izjavio je Kaka.

Izabrane vesti

Kaže da mu je religija pomogla da preboli teške trenutke u Madridu.
"Molio sam se svakoga dana, vredno trenirao, ali mi trener nije omogućio da steknem samopouzdanje. Shvatio sam da ne mogu s Murinjom, da nismo programirani da radimo jedan s drugim i jedva sam dočekao da odem iz Reala, iako je kasnije izjavio da sam bio jedan od najboljih profesionalaca sa kojima je ikada radio", kaže Kaka.

Najgora sećanja na Milan dosežu do Istanbula 2005. godine.
"Najteže mi je pao onaj poraz u finalu Lige šampiona od Liverpula. Bila je to najteža i istovremeno najveća lekcija koju sam dobio u fudbalu. Naučio sam da ne mogu da kontrolišem svaku pobedu. Tim je bio jedan od najboljih u istoriji kluba, odbrana verovatno najbolja svih vremena, ali smo primili tri gola za šest minuta. Nestvarno..."   

Krajem 2017. otišao je u penziju, a poslednjih dana igračke karijere shvatio je da je vreme za kraj.
"Gledao sam okršaj Reala i Dortmunda u Ligi šampiona u novembru, potom i utakmicu Milana na San Siru, posle čega sam sišao na teren. Navijači su mi skandirali i shvatio sam da je to mesto na kojem želim ponovo da se nađem, na tribinama da navijam. Tada sam odlučio da ne igram više fudbal. Možda ću u budućnosti raditi nešto u Sao Paolu, ali neću da budem trener ni komentaror", zaključio je Kaka.

Foto: Action Images


tagovi

Kaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara