""
""

Kako je Ćiro rasplakao Makedonce! Španija se mučila u Skadru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.10.16. | 22:56

Meč pun preokreta u Skoplju, Imobile sa dva gola poneo epitet heroja večeri

Italija je ponovo hodala na ivici provalije, ovaj put u Skoplju, ali je na kraju na krilima magičnog Ćira Imobilea uspela da stigne do pobede od 3:2 protiv Makedonije u trećem kolu D grupe kvalifikacija.

Izabrane vesti

Kakva bi to bila utakmica Italije bez drame i nekog uzbuđenja u poslednjim trenucima meča. A ovaj put to se desilo u drugom minutu sudijske nadoknade, kada su Makedonci, sabijeni u svoj kazneni potpuno zaboravili Imobilea. Italijanski napadač samo se poklonio, a potom je usledilo veliko slavlje Azura.

Tako je samo zaokružio odličnu partiju koju je najavio izjednačujućim golom u 75. minutu. A valja pomenuti i odlično Antonija Kandrevu koji je oba puta asistirao Imobileu.

Igrači i navijači Makedonije imaće za čim da žale jer su za samo dva minuta, od 57. do 59, potpuno okrenuli utakmicu golovima Nestorovskog i Hasanija. Tada je nastao delirijum na stadionu u Skoplju.

Prvo poluvreme proteklo je u relativno dosadnoj igri i ništa nije moglo da nagovesti tako uzbudljivu završnicu.

Igrao se 24. minut kada je Federiko Bernardeski izveo korner sa leve strane, a fudbaler Torina Andrea Beloti ostao sam na petercu zakucao loptu u mrežu.

Ko zna, da se Ilija Nestorovski bolje snašao u dve situacije pred protivničkim golom u prvom poluvremenu, Italijani bi se možda našli u većem problemu. 

Selekcija Španije mučila se 45 minuta u Skadru protiv Albanije u drugoj utakmici ove grupe, ali je ipak u nastavku stigla do pobede od 2:0 i ostala na deobi prvog mesta na tabeli.

Još jednom se pokazalo, kao i ne prethodnom prvenstvu Evrope, da je Đani de Bjazi baš „skockao“ albansku selekciju. Domaćin se u Skadru hrabro držao u prvom poluvremenu i sveo goste na samo tri dobre prilike u tom periodu.

Na sreću navijača Albanije, ni Dijego Kosta, ni Vitolo, a ni Koke nisu se snašli u dobrim situacijama.

U drugom poluvremenu, međutim, Španci su uspeli da urade ono što su naumili i to na relativno rutinski način.

Prvo je u 55. minutu David Silva kao na tacni poslužio Dijega Kostu kojem nije bilo teško da gurne loptu u praznu mrežu.

Veoma brzo, posle samo osam minuta Crvena furija je osigurala pobedu. Nolito je napravio dar-mar pred golom Albanije i uputio skoro savršen udarac, a golman Etrit Beriša nije mogao ništa da uradi.

GRUPA G:

Izrael - Lihtenštajn 2:1 (2:0)
/Hemed 4, 16 - Gopel 49/

Albanija - Španija 0:2 (0:0)
/Kosta 55, Nolito 63/

Makedonija - Italija 2:3 (0:1)
/Nestorovski 57, Hasani 59 - Beloti 24, Imobile 75, 90+2/

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

AlbanijaAndrea BelotiĆiro ImobileDavid SilvaDijego KostaĐanluiđi BufonItalijakvalifikacije za sp 2018MakedonijaNolitoreprezentativni fudbalŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara