""
""

Kakva drama u Nikoziji! APOEL - Rozenborg 1:0 u 91, 2:0 u 96, 3:0 u 99! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.08.16. | 21:12

Dinamo Zagreb u Tbilisiju odrađivao posao

Neverovatna drama viđena je u prestonici Kipra gde su gosti iz Norveške 90 minuta imali rezultat za plasman u plej-of Lige šampiona! Ipak, završnica kakva se retko kada dešava dogodila su baš u Nikoziji, kada su igrači APOEL-a golovima Janoatisa, Vandera i De Vićentija nokautirali Rozenborg.

A ništa nije naslućivalo takav rasplet. APOEL se mučio, naročito u prvom poluvremenu. Nisu uspevali da ozbiljnije zaprete odlučnim gostima koji su želeli da odbrane prednost od 2:1 iz prvog meča. Uspeo je APOEL da postigne gol u 71. minutu, ali je Pjeros Sotiriju bio u ofsajdut te je gol bio poništen.

Izabrane vesti

I taman kada je delovalo da će Nikoziju obuzeti muk nakon Rozenborgovog prolaska dalje, erupcija je bila neočekivana. I to kakva erupcija! Prvo je Janis Janoatis zatresao mrežu protivnika u 91. minutu da poruši sve nade skandinavskog tima. Bacili su sve napad, da očajnički stignu do izjednačenja, ali se desilo suprotno. Brza artiljerija APOEL-a raznela je Rozenborg, a golovima Vandera u 96. i De Vićentija u 99. minutu donela potpuni potop gostiju.

Dinamo Zagreb, sa druge strane, nije imao ni približno težak posao kao APOEL. Posle pobede od 2:0 u Zagrebu, Dinamo Tbilisi je morao da napada, što su gosti oberučke prihvatili kako bi koristili prostor koji su Gruzijci ostavljali iza sebe. Marko Rog je već u 8. minutu rešio dvomeč, kada je srećno doveo Zagrepčane u vođstvo, nakon što se posle njegovog slobodnog udarca lopta odbila od igrača u živom zidu i završila iza leđa golmana Dinamo Tbilisija.

Domaći su u nastavku morali da postignu četiri gola ne bi li se plasirali do poslednjeg stepenika pred grupnu fazu Lige šampiona, ali Dinamo Zagreb nije imao ni najmanjih problema da izdrži napade. Tbilisi je pokušavao uglavnom udarcima sa distance koij nisu bili opasni po veliku prednost šampiona Hrvatske.

(FOTO: Action Images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara