""
""

Kakva ludnica u Bazelu! Jokan i Zahavi vode Makabi ka Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.08.15. | 22:52

Šampion Izraela izborio 2:2 u Švajcarskoj, ekipa Seltika na svom terenu pobedila Malme sa 3:2

“Ako kaniš pobediti, ne smeš izgubiti“, glasi rečenica iz kultnog stripa Alan Ford, a trener Makabija Slaviša Jokanović, od ranije poznat kao ljubitelj Broja jedan i ostalih junaka, toga se pridržavao i večeras u Bazelu.

Izabrane vesti

Njegova ekipa uspela je u osnovnoj nameri, odigrala je 2:2 na Sent Jakob stadion u Bazelu u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona, a izjednačujući gol dala je u poslednjim trenucima duela u završnici za infarkt.

Dakle, sada šampiona Izraela i srpskog stručnjaka na njegovoj klupi još samo jedan korak deli od drugog plasmana u elitno takmičenje u istoriji kluba iz Tel Aviva.

A svašta su morali da izdrže fudbaleri Makabija u večerašnjem okršaju u Bazelu koji je večeras, pored izjednačujućeg gola, promašili još nekoliko dobrih šansi za pobedu.

Makabi i Jokanović su se, očekivano, opredelili za igru iz kontranapada, Bazel je skoro 70 odsto vremena imao loptu u nogama, ali je u napadu bio veoma traljav. I još jednom srpski stručnjak može da se zahvali sjajnom i veoma raspoloženom Eranu Zahaviju, koji je postigao oba gola za Makabi.

Od toga je posebni drugi bio spektakularan, glavom u šestom minutu sudijske nadoknade, praktično u poslednjem napadu na utakmici. Odmah nakon toga sudija je svirao kraj, a igrači Bazela popadali su na travu, sa nevericom na licima, dok je na drugoj strani krenula prava žurka kod gostiju.

Zahavi je i u 30. minutu iskoristio veliki nepažnju domaće odbrane i našao se na pravom mestu za prvi šok navijača Bazela. Devet minuta kasnije izjednačio je Matijas Delgado iz penala.

Kada je u 88. minutu supertalentovani Bril Embolo iskoristio loše postavljenu ofsajd zamku, činilo se da Bazelu pobeda nikako ne može da isklizne iz ruku, ali je onda ponovo na scenu stupio Zahavi.


Seltik je čini se napravio dobar, a mogao je i bolji posao na svom stadionu i trijumfom nad Malmeom zakoračio ka Lige šampiona. Pobeda od 3:2 je korak u pravom smeru, ali nadu gostiju ipak je u životu održao Jo Inge Berget, takođe golo, u nadoknadi vremena.

Navijači Seltika večeras će definitivno da slave Lija Grifitsa koji je sa dva pogotka poneo epitet najboljeg igrača na utakmici. Na drugoj strani i Berget je dva puta zatresao mrežu rivala u odgovorio istom merom.

Seltik je imao uraganski početak, u prvih 10 minuta pogađali su Grifits i Nir Biton i činilo se da prvak Škotske ide ka laganoj pobedi.

Prvi od dva pogotka Berget je dao u 52. minutu, a 10 minuta kasnije Grifits je povisio na 3:1. Veoma zanimljiva završnica na Seltik parku donela je gol i još par uzbuđenja, sa već pomenutim golom Bergeta u nadoknadi.

Srpski internacionalac Nikola Đurđić večeras je odigrao celu utakmicu za prvaka Švedske.


LIGA ŠAMPIONA (plej-of), prvi mečevi:

Apoel - Astana 1:0 (1:0)
/ Džolčijev 13/

BATE Borisov – Partizan 1:0 (1:0)
/Gordejčuk 75/

Lacio - Bajer Leverkuzen 1:0 (0:0)
/Keita 77/

Sporting – CSKA 2:1 (0:0)
/Gutierez 12, Slimani 85 – Dumbija 40/

Mančester junajted - Briž 3:1 (2:1)
/Depaj 13, 43, Felaini 90+4 - Kerik autogol 8/

Skenderbeg - Dinamo Zagreb 1:2 (1:0)
/Škembi 37 – Sudani 66, Pivarić 90+3/

Seltik – Malme 3:2 (2:0)
/Grifits 3,62, Biton 10 – Berget 52, 90+5/

Bazel – Makabi 2:2 (1:1)
/Delgado 39, Embolo 88 – Zehavi 31, 90+6/

Rapid – Šahtjor 0:1 (0:1)
/Marlos 44/

Valensija – Monako 3:1 (1:0)
/Rodrigo 4, Pareho 59, Feguli 86 – Pašalić 49/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Švajcarska 1Slaviša JokanovićMakabi Tel AvivLiga šampionaIzraelEvropaEran ZahaviBazel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara