Kakve veze ima Boaći s borbom za opstanak u Turskoj?

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.04.18. | 08:57

Na prvi pogled nikakve, ali...

Da je Ričmond Boaći zimus otišao u neku od zapadnoevropskih liga, kao što se nagoveštavalo, Milan Jevtović bi se sada borio za titulu u Srbiji, umesto za opstanak u Turskoj.

Naime, Crvena zvezda bila je u pregovorima sa Antalijom oko kupovine Jevtovića, ali kako se prodaja Boaćija prolongirala, i dogodila tek kada je stigla ponuda iz Kine, po završetku prelaznog roka u Evropi, ti pregovori su propali jer crveno-beli u tom trenutku nisu imali novca za obeštećenje od oko 600.000 evra, koliko se pominjalo kao optimalno. Kad je novac stigao, već je bilo kasno.

Izabrane vesti

Zato se danas 24-godišnji Čačanin, koji je zimus proslavio titulu s Rozenborgom kao pozajmljen igrač, sprema za gostovanje u Karabuku (12.30), a čelnici Antalije, iako nisu dobili novac koji su planirali, mogu da budu zadovoljni time. Naime, Jevtović je od početka prolećne sezone uglavnom ulazio s klupe, i samo dva puta bio starter. I to u poslednja dva meča. Oba puta je njegov tim pobedio - prvo na gostovanju Kasimpaši sa 3:2, pa je potom savladao Bursu kod kuće sa 2:0.

Dakle, kad Jevtović igra od starta Antalija pobeđuje, a sa ovih šest bodova tim iz istoimenog grada na obali Sredozemnog mora malo se pomakao od opasne zone, mada mu mač i dalje vidi nad glavom. Antalija ima 31 bod, a Genčlerbirligi, koji je u zoni ispadanja, šest manje.

Sve je jasno: Antalija mora da pobedi Karabuk, koji je poslednji na tabeli, otpisan je, i tako se i ponaša, pošto ima sedam poraza u nizu.
Posle stresne zime, tokom koje sam očekivao transfer u Zvezdu, i nadao mu se, a nije se dogodio, je ipak sve ispalo kako treba. Dobrim radom na treninzima ubedio sam trenera (Hamza Hamzaoglu, nekadašnji trener Galatasaraja, prim.aut.) da zaslužujem mesto u prvih 11, dobio sam ga, i pogodilo se da vežemo dve pobede u prvenstvu. Sada idemo na noge, realno govoreći, najslabijem timu u ligi, i vezivanje devet bodova iz tri meča značilo bi da može mnogo lakše da se diše“, kaže Jevtović za MOZZART Sport, najavljujući trijumf Antalije na severu Turske.

Stresno je bilo u januaru za Jevtovića, stresno je bilo i za Antaliju - smena trenera, ostavka predsednika i kompletnog rukovodstva, odlazak najplaćenijih igrača (Eto, Nasri...). Reklo bi se, raspad sistema i, najavljivalo se, sigurno ispadanje iz lige.
Treba da vidite kakve uslove ima ovaj klub, kakav trening centar, kakve terene, kakav stadion... Onda biste znali da je raspad sistema gotovo nemoguć. Jeste bilo turbulentno zimus, i sve se to izdogađalo kada sam se ja vratio iz Rozenborga, praktično se sve promenilo u mesec dana, ali doveden je dobar, iskusan trener, imamo odličnu ekipu, napravljena je dobra atmosfera i rezultati su tu. I tada sam bio siguran da ćemo ostati u ligi, kao što sam sada. Antalija je, jednostavno, previše dobar klub da bi ispala iz elite.

Pre nekoliko meseci ispijanje šampionskog šampanjca sa Rozenborgom, sada borba za opstanak s Antalijom. Velika promena za Jevtovića.
Nemam sigurno manji motiv jer moj klub sada nije u vrhu tabele. Kažem, kakva je situacija bila zimus i kako su svi otpisali Antaliju, opstanak u ligi će biti uspeh kao da smo šampioni.“

Jevtović „iz prvog reda“ gleda nikad zanimljiviju borbu za titulu u Turskoj - šest kola pre kraja četiri istabulska kluba nalaze se u šest bodova razlike.
Stvarno sjajno. Dugo nije bilo ovako zanimljivo, i ovde su svi vrlo uzbuđeni pred finiš, velika je tenzija. Očekujem da Galata pobedi Genčlerbirligi u ponedeljak, a to bi bilo dobro i za nas, kao i trijumf Bašakšehira protiv Malatije, a onda u sledećem kolu da ova dva tima između sebe reše ko je veći favorit za titulu. Ali ne bih otpisao Bešiktaš, igraju vrlo dobro, a imaće priliku da se krajem aprila u direktnom okršaju približe Galatasaraju. Biće veoma, veoma zanimljivo.

Za kraj, naravno, neizbežna tema: Crvena zvezda.
Moja želja da obučem dres kluba za koji oduvek navijam nije nestala...“, diplomatski odgovara Jevtović, čija Antalija od 12.30 gostuje Kardemir Karabuku.

TURSKA 1 - 28. KOLO

Petak
Bašakšehir - Malatija 1:0 (1:0)
/Elija 17/

Subota
12.30: (9,00) Karabuk (5,50) Antalija (1,32)
15.00: (1,62) Trabzon (3,90) Kajseri (5,60)
18.00: (1,25) Bešiktaš (6,50) Gectepe (10,0)

Nedelja
12.30: (1,95) Konja (3,40) Sivas (4,10)
15.00: (1,87) Alanja (3,60) Akhisar (4,20)
15.00: (2,05) Bursa (3,45) Kasimpaša (3,60)
18.00: (1,27) Fenerbahče (6,00) Osmanli (10,0)

Ponedeljak
19.00: (7,25) Genčlerbirligi (4,40) Galatasaraj (1,45)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

sportsko klađenjeMilan Jevtović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara