"Saša Kaun"
"Saša Kaun"

KAO DA JE FINALE: Ludnica u Londonu, CSKA je treći tim Starog kontinenta!

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.05.13. | 19:47

Glavni krivac za poraz Katalonaca bio je Marselinjo Uertas, koji je u poslednjem napadu sebično želeo sam da završi akciju, iako je Huan Karlos Navaro bio "sam k'o duh" - 74:73

Saša KaunVerovatno ni sam Marselinjo Uertas ne zna šta mu je prolazilo kroz glavu kada je uzeo loptu u svoje ruke i sebično je držao u svom posedu do poslednje sekunde i time upropastio priliku Barselone da osvoji treće mesto na Fajnal foru Evrolige u Londonu... Iskusni bek Katalonaca je bukvalno poslednjih deset sekundi imao slobodnog Huana Karlosa Navara, ali se odlučio da sam završi akciju, što je skupo koštalo ekipu Ćavija Paskvala.

Istina, "srpski" CSKA je vodio glavnu reč na parketu bukvalno 39 i po minuta, ali su Katalonci prvi put poveli kada je Navaro ubacio svoju petu trojku na utakmici (5/7 za tri) na 30 sekundi do kraja, ali je već u narednom napadu Ajron Džekson ubacio dva bacanja koja su na kraju bila dovoljna za pobedu - 74:73.

Izabrane vesti

Od samog starta utakmice Moskovljani su pokazali veću želju za pobedom, u uvodnim minutima stekli osetnu prednost (11:2), a Hrijapa (16p), Vims (14p) i Džekson (13p) vodili su svoj tim do treće pozicije, dok su srpski reprezentativci posle ko zna koliko utakmica bili u drugom planu. Teodosić je meč završio sa po pet poena, asistencija i skokova, Krstić je dodao sedam, Micov šest a Erceg samo dva.

Iako je Barselona tvrdoglavo jurila prednost velikog rivala, pa čak i stigla do vođstva, mentalne i fizičke snage za odbranu svog koša nije bilo.

Navaro je definitivno bio kolovođa svog tima, a od pet ubačenih trojki sigurno je da je ona poslednja bila najbitnija... Nažalost, ne i presudna. Vrlo zanimljivu rolu imao je 21-godišnji Crnogorac Marko Todorović, koji je  ubacio 11 poena, uz deset koševa Ante Tomića

Ipak, najzanimljiviji program sve ljubitelje košarke očekuje od 21 čas, kada se u finalnom okršaju sastaju Olimpijakos i Real Madrid. 

Da li će grčki Bogovi ili španski Kraljevi na kraju velikog dvoboja izaći kao pobednici ostaje nam da vidimo. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvroligaEvropaF4 EvroligaKK BarselonaKK CSKA MoskvaMarko TodorovićMarselinjo UertasMiloš TeodosićNenad KrstićVladimir MicovZoran Erceg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara