"Atletiko Madrid"
"Atletiko Madrid"

Kiks i Atletika i Barselone: Odluka ko će biti šampion pada na Kamp Nou! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.05.14. | 20:50

Real porazom od Selte propustio priliku da u slučaju eventualnog remija rivala u poslednjem kolu Primere dođe do titule

Atletiko MadridDrama na Kalderonu, drama na Valeru! I Atletiko i Barselona odigrali su nerešeno protiv Malage (1:1), odnosno Elčea (0:0), tako da će pitanje novog šampiona Španije rešavati u poslednjem kolu na Kamp Nou. A tamo Katalonci moraju da pobede Madriđane ukoliko žele da osvoje prestižni trofej.

Samu je šokirao Jorgandžije u 65. minutu, vrlo brzo je moglo da bude još gore po domaćina da je sudija Hose Tešeira svirao igranje rukom Aldervildea, da bi baš nesuđeni tragičar spasio saigrače u 74. minutu pošto je uspeo da izjednači rezultat. Krenuo je Atletiko još ofanzivnije, ređale su se šanse Dijega, Vilje, da bi poslednju priliku za gol i titulu imao Adrijan u sudijskoj nadoknadi vremena, ali se Kabaljero ispružio koliko je bio dugačak.    

Elče se isprsio protiv Barselone, zatvorio prilaze golu, a čak je mogao nekih 15 minuta pre kraja da šokira goste. Katalonci su poslednju priliku imali iz slobodnog udarca, međutim, pokušaj Mesija odbranio je Herera

Real Madrid se još prošle nedelje oprostio od šampionske trke, pa je trener Karlo Anćeloti na teren izveo maltene kombinovani sastav i doživeo poraz od Selte – 0:2. To je možda i bila greška, jer je propustio priliku da u slučaju eventualnog remija Barse i Atletika u poslednjem kolu Primere dođe do titule. Junak meča bio je dvostruki strelac Čarls, a zasluge svakako idu i treneru tima iz Viga Luisu Enrikeu, koji je protiv Madriđana definitivno položio ispit za novog trenera Barselone.  

Betis je pobedio Valjadolid sa 4:3 i praktično ga povukao sa sobom u Segundu, ali sreća pa je Osasuna protiv Espanjola u gostima uzela samo bod, tako da će se ova dva rivala do kraja boriti sa Granadom, Hetafeom i Almerijom što se tiče opstanka.  

PRIMERA, 37. kolo

Atletik Bilbao – Real Sosijedad 1:1 (0:0)
/Munijain 49 – Agireče 75/

Atletiko Madrid – Malaga 1:1 (0:0)
/Aldervireld 74 - Garsija 65 /

Betis – Valjadolid 4:3 1:1
/Penja autogol 6, Molina 54, Kastro 76, Huanfran 90+1– Guera 1, 59,
Penja 51/

Selta Vigo – Real Madrid 2:0 (1:0)
/Čarls 43, 64/

Elče – Barselona 0:0

Espanjol – Osasuna 1:1 (1:1)
/Koloto 21 – Akuna 44/

Hetafe – Sevilja 1:0 (0:0)
/Ekudero 70/
Granada – Almerija 0:2 (0:1)
/Verca pen 18, Vidal pen 83/

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

Tobi AlderveireldŠpanijaPrimeraEvropaDijegoLionel MesiAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara