""
""

Kejn vredi te pare, Totenhemova partija sezone! Lester sve bliži ispadanju, oživeli Palas i Pardju (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 03.12.16. | 17:57

Sanderlend se povampirio, Votford mora da menja golmana, VBA i Stouk pišu kandidaturu za Evropu

Hari Kejn je tokom nedelje postao najplaćeniji igrač u istoriji Totenhema sa nedeljnom platom od 150.000 evra, a već u prvom meču posle potpisivanja novog ugovora, sjajni napadač je počeo pošteno da ga odrađuje. Kejn je sa dva gola trasirao put Totenhemu ka ubedljivoj pobedi nad Svonsijem - 5:0.

Izabrane vesti

Bila je ovo najbolja partija Sparsa u sezoni. Do nogu su potukli Svonsi koji je kod Boba Bredlija poečo da daje znake života i u prošlom kolu prekinuo crnu seriju od 11 utakmica bez pobede. Ali Kejn i kompanija su danas vratili Svonsi na fabrička podešavanja.

Počelo je stravičnim startom Tejlora (iste ona budale koja je polomila nos Dušanu Tadiću) nad Vokerom koji se srećom završio bez posledica po Totenhemovog beka, ali čak i bez žutog kartona od sudije Mosa. A onda je Totenhem iskalio bes na nedoraslim gostima. Načeo ih je iz sumnjivog penala koji je doneo pad Dele Alija, a strelac je bio Kejn. U nadoknadi prvog poluvremena, raspoloženi Son je ispalio volej u mrežu Svonsija i duplirao vođstvo.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Kejn je posle sjajne kontre i prodora Sona povisio na 3:0, a posle još jedne lepe akcije i asistencije sjajnog Sona, a onda je Eriksen sa dva gola režirao petardu u mreži sjajnih Labudova koji su sada poslednji na tabeli sa samo devet bodova.

Šampion Lester tone sve dublje i kako stvari stoje pokuša'e da izbegne sudbinu Notingem Forseta pošto mu sledi grčevita borba za opstanak. Povampireni Sanderlend je na krilima svojih veterana pobedio treći put na poslesnje četiri utakmice i potpuno oživeo šanse o opstanku iako je u jednom tremnutku delovao kao izgubljen slučaj. Sanderlend je skinuo skalp šampionu pobedom od 2:1 i sada Lester ima samo dva boda više od Crnih mačaka koje su bod ispod crte.

Lester nije ni senka ekipa iz prošle sezone, Ranijeri menja, ali uzalud... Danas je i Slimani zaigrao u prvih 11, ali ne vredi. Sanderlend je načeo Lisice posle kornera kada je Hut skrenuo loptu u svoju mrežu nakon šuta Kirhofa,  da bi neuništivi veteran Defo u 76. zakucao optpadak u mrežu za 2:0. Ipak, rezervista Okazaki je ekspresno uspeo da vrati Lester u život i do kraja se Sanderlend branio, a golman Pikford je u nadoknadi vremena neverovatnom inetrvenvcijom sapsao pobedu Mojesovom timu.

Votford je opet poražen i opet su zarđale intervencije golmana Gomesa kumovale neuspehu. Sjajni VBA je u svom stilu skinuo skalp Stršljenovima i novom pobedom se popeo na fenomenalno šesto mesto na tabeli. Prvo je Evans pogodio posle kornera i slabe provene Gomesa. Potom je Brant na neverovatan način matirao Gomesa. Golom iz slobodnjaka, po zemlji, po sredini gola... Kabasele je posle sat vremena igre i gužve pred golom uspeo da vrati nadu Votfordu, ali je Filips u nadoknadi vremena zapečatio pobedu VBA. Pjulisov tim je sada šesti i ma isti broj bodova kao Mančester Junajted. 

A kandidaturu za Evropu je istakao i Stouk koji je u odličnoj formi. Potersi su pobedili četvrti put na poslednjih šest mečeva. Stouk je sa laganih 2:0 savladao najgoru gostujuću ekipu u ligi - Barnli. Sve je bilo rešeno za 35 minuta. Prvo je Volters čudnim šutem doveo Stouk u prednost, da bi Mark Munijesa iz drugog plana postigao prvenac u dresu Stouka za pobedu. 

Konačno je sunce ogrejalo Kristal Palas i Alana Pardjua koji su prekinuli crni niz od šest poraza! Palas je posle traumatičnog poraza od Svonsija u prošlom kolu uzeo meru Sautemtponu -3:0. Kuman je promenio tim koji je izborio polufinale Liga kupa i pogrešio. Pardju je bio pod pritiskom da pobedi jer bi u slučaju novog neuspeha najverovatnije dobio otkaz, a kožu mu je sačuvao gostujući golman Frejzer Forster koji je poklonio prvi gol Bentekeu. Potom je Tomkins posle prekida duplirao prednost, da bi Benteke drugim golom zapečatio toliko čekanu pobedu Orlova. 

PREMIJER LIGA -  14. kolo:

Subota

Mančester Siti - Čelsi 1:3 (1:0)
/Kejhil 45ag - Kosta 60, Vilijan 70, Azar 90/

Kristal Palas - Sautempton 3:0 (2:0)
/Benteke 33, 85, Tomkins 36/

Stouk - Barnli 2:0 (2:0)
/Volters 20, Munijesa 35/

Sanderlend - Lester 2:1 (0:0)
/Hut 64ag, Defo 77 - Okazaki 80/

Totenhem - Svonsi 5:0 (2:0)
/Kejn 39pen, 49, Son 45+1, Eriksen 70, 90+2/

Vest Bromvič - Votford 3:1 (2:0)
/Evans 16, Brant 34, Filips 90+1 - Kabasele 60/

Vest Hem - Arsenal 18.30

Nedelja

14.30 Bornmut - Liverpul
17.00 Everton - Mančester Junajted

Ponedeljak

21.00 Midlzbro - Hal 

(FOTO: Action images)


tagovi

BarnliDžermejn DefoDžonatan VoltersDžoni EvansEngleskaEvropaHari KejnHjong-Min SonKris BrantKristal PalasKristijan BentekeKristijan EriksenLester SitiMark MunijesaMet FilipsNejtan KabaselePremijer ligaSanderlendSautemptonŠinji OkazakiStoukVest Bromvič Albionvotford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara