""
""

Klasik je to: Panatinaikos se uspravio, ali u Moskvi živi Armija prava! Sjajni Vesterman

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.10.16. | 21:18

CSKA posle mnogo muka slavio protiv tima iz Atine – 81:77

Bio bi to unikatni splet događaja u svetu košarke, možda i sporta. Obezglavljeni Panatinaikos, posle smene trenera Pedulakisa, došao je Moskvu mečki na rupu.

Verovalo se da će grčki klub biti lako pogubljen u Rusiji, bez obzira što je gledajući istoriju orkašaja dva kluba u pitanju bio istinski spektakl. Na kraju sve se završilo trijumfom evropskog prvaka CSKA (81:77), ali se Panatinaikos hrabro isprsio. Bio u jednom trenutku i blizu pobede... Međutim, Vorncevič i Nando De Kolo su usmerili kompoziciju Armejaca ka pobedi.

Izabrane vesti

Da Panatinaikos neće biti topovska hrana videlo se još u prvom poluvremenu. Uspeli su Atinjani da limitiraju potentan ofanzivni potencijal domaćina, a u trećoj dočekali svojih pet minuta. Tačnije, Demetris Nikolas i Rivers su punili koš Armejaca iz svih oružja. Taj deo meča Zeleni su dobili sa 28:22 i stekli prednost deset minuta pre kraja.

Međutim, ipak, u Moskvi žive šampioni Evrope. Nije bilo tečnosti u igri CSKA, Teodosić je dugo bio na samo tri asistencije. Ali kada je postalo gusto najbolji plejmejker Evrope je razigrao De Kola i Vornceviča. Konstantan deficit, CSKA je pretočio u ozbiljan plus od pet do sedam poena. Znalo se posle toga da Zelenima nema spasa.

Voroncević je bio meč viner. Utakmicu je završio sa 20 poena i fantastičnim šutem za tri poena (5/6). Teodosić je upisao šest poena i imao devet asistencija.

Žalgiris je pokazao da neće biti džak za udaranje u ovogodišnjem izdanju Evrolige. U Kaunasu je pobeđena Baskonija (78:74) uz sjajnu partiju nekadašnjeg plejmejkera Partizana Lea Vestermana. On je postigao 20 poena i upisao četiri asistencije.

Baskonija je imala konstantnu prednost u prvom poluvremenu, najviše zahvaljujući Baranjaniju. Međutim, Žalgiris se prenuo u nastavku i zabeležio zasluženu pobedu.

 


tagovi

SrbijaPanatinaikosNando De KoloMiloš TeodosićGrčkaEvropaEvroligaCSKA MoskvaBaskonijaAndrej Voroncevič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara