Ključa na Čizmi: Četiri giganta za trofej Kupa

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.02.19. | 10:12

Bolonja će za viked biti epicentar odbojke u Italiji. Peruđa favorit protiv Modene, drama u najavi u meču Trentina i Lubea

Bolonja je nekada bila poznata po košarci, danas i sutra će biti u žiži odbojkaških dešavanja u Italiji. Na programu je završni turnir Kupa Italije, a za trofej će se boriti četiri giganta koji dominiraju na Čizmi poslednjih godina - Peruđa, Lube, Trentino i Modena. Srbija će imati petoricu igrača. Boje Peruđe brane Aleksandar Atanasijević i Marko Podraščanin, u Trentinu su Kraljevčani Uroš Kovačević i Srećko Lisinac, dok dres Lubea nosi nekadašnji kapiten Srbije Dragan Stanković.

Ova četiri kluba vode i ove sezone glavnu reč u šampionatu. Osvajač triple krune Peruđa ulazi kao favoriti ne samo protiv Modene u polufinalu nego i za trofej. Četa Lorenca Bernardija je lider prvenstva, a odlično gura i u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Pre šest dana, Peruđe je gostovala Modeni u šampionatu Itaije i Aleksandar Atanastijević i drugovi su slavili na gostovanju sa 3:1. Blistao je naš korektor koji je imao čak 27 poena, a odličan je bio i Kubanac sa poljskim pasošem, najbolji odbojkaš današnjice, Vilfredo Leon.

Zvezda Modene je italijanski reprezentativac Ivan Zajcev, prošle godine igrač upravo Peruđe. Iskusni korektor će pokušati konačno da pobedi klub sa kojim je osvojio sva tri tofeja na Čizmi prošle sezone. I u prvom meču ovih timova u prvenstvi slavila je Peruđa 3:1. Osim Zajceva najveća opasnost po branioca trofeja preti od Slovenca Tina Urnauta, dok je tehničar američki as Majka Kristenson.

Ove sezone je Modena redovna mušterija šampiona, pa bi Peruđa trebalo da slavi. Osvajač "triplete" u Italiji je posle poraza od Trentina u seriji od sedam pobeda u svim takmičenjima. Modena je osim poraza od Peruđe poražena protekle nedelje i u Ligi šampiona od poljskog Keđeržina.

Više drama se očekuje u drugom polufinalnom paru u kome se sastaju Trentino i Lube. Ekipa iz Maćerate je dobila oba meča u šampionatu Italije. U prvom na svom terenu posle pet setova, a u drugom posle četiri prošlog meseca u Trentu. Ipak, u meču za svetsku titulu prošlog decembra u Poljskoj Trentino je pobedio Lube. Srpski reprezentativci Uroš Kovačević i Srećko Lisinac okosnice su tima iz Trenta, koji konačno želi da povrati primat u Italiji. Nijanse će da odluče pobednika. Možda meč ode i u pet setova.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 15:30 8404 ITA K Perugia - Modena ki 1 1,25
Sub 18:00 8405 ITA K Trentino - Lube up više (184.5) 1,85
Ukupna kvota2,31

KUP ITALIJA – POLUFINALE (BOLONJA)

Subota
15.30: (1,25) Peruđa - Modena (3,55)
18.00: (2,11) Trentino - Lube (1,65)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Star sport


tagovi

LubeOK PeruđaTrentinoOK ModenaAleksandar AtanasijevićSrećko LisinacUroš KovačevićMarko PodraščaninDragan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara