""
""

Ko će u Seriju B? Bitno je zbog 60.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.04.16. | 12:38

Optužbe sa Sicilije, Verona skoro izvesno ide u niži rang, ali dobija ozbiljan novac

(Od specijalnog dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Trka za šampionskom titulom je maltene rešena, ostalo je da se podele evropske ulaznice, ali i da se sazna ko naredne sezone neće igrati u Seriji A.

Za sad je najugroženija Verona, koja se nalazi na poslednjem mestu, kandidati za ispadanje su još Palermo, Frozinone i Karpi. U nekim kombinacijama čak i Udineze, ali deluje da su Zebre u ovom trenutku bezbedne.

Ono što je ovih dana opodiglo dosta prašine u Italiji je optužba kontroverznog predsednika Palerma, Maurucija Zapmarinija:
„Frosinone postigao pobednički gol uz pomoć Verone”.

Izjava se odnosi na pogodak Alesandra Frare u drugom minutu nadoknade vremena nedeljne utakmice na Bentegodiju, kojom je doneo pobedu Frozinoneu od 2:1.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Taj detalj izazvao je bes na Siciliji, ali Korijere delo sport uverava da Zapmarinijeva priča ne pije vodu, jer je u interesu Verone da se Palermo spasi a Frozinone siđe u Seriju B, budući da od ove godine tri tima koji ispadnu iz Serije A dele kolač od 60.000.000 evra, na osnovo komeracijalne snage timova, odnosno njihovog televizijskog potencijala.

Verona bi dobila više od polovine od 30.000.000 evra ako bi ispala zajedno sa Karpijem i Frozinoneom koji imaju nizak rejting, dok bi u slučaju da ispadne i Palermo, Verona dobila značajno manju sumu novca budući da ima približno isti „apil“ kao i Palermo.

Do kraja Serije A ostalo je pet kola, a poredak na dnu tabele je sledeći: Udineze 35 bodova, Karpi 31, Frozinone 30, Palermo 28, Verona 22.

Večeras je na programu prvi duel 34. runde između Napolija i Bolonje, a sve parove i kvete Kladionice MOZZART za utakmice koje su na programu od danas do četvrtka možete pogledati OVDE.

Piše: Željko Pantelić

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

 


tagovi

VeronaUdinezeSerija BSerija APalermoMauricio ZampariniItalijaFrozinoneEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara