Filip Koku
Filip Koku

Koku se kocka u Istanbulu, Van Bomelov početak u Ajndhovenu

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.06.18. | 13:11

PSV i Fener dobili nove trenere

Pet divnih godina proveo je u Ajndhovenu. Tri titule je osvojio. Idealan način da započneš samostalnu trenersku karijeru. Ali Filip Koku je rešio da potraži novi izazov. Prihvatio je poziv Fenerbahčea i klupu u PSV-u ustupio Marku van Bomelu, koji će – kao i njegov nekadašnji saigrač Koku – na Filips Areni prvi put biti šef struke.

Koku je u međuvremenu postao jedan od cenjenijih trenera u Holandijiu i ne čudi što mu se Fener obratio za pomoć. Bar ne koliko to što je Koku prihvatio. Četiri godine je već Fener bez titule u Turskoj, poslednjih sezona nijedan se trener na Bosforu nije zadžao duže od jedne sezone.

Izabrane vesti

Redom su se menjali Ersun Janal, Ismail Kartal, Vitor Pereira, Dik Advokat, pa na kraju i Ajkut Kodžaman, poslednji trener koji je Feneru doneo titulu, poslednji koji je potrajao više od godinu dana.

Ipak, Fener ima para, a Koku ima ambiciju da se ostvari i van Holandije. PSV je momentalno reagovao i angažovao Vam Bomela. Nije se uplašio njegovog neiskustva: parafiran je ugovor na tri sezone. Dobro ga znaju u Ajnhdovenu. Dugo je tamo “krao zanat“. Prošle sezone je vodio U19 selekciju i bio prvak. Asistirao je Bertu Van Marvajku u reprezentaciji Saudijske Arabije, sada Australije na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Vreme je da proba sam. Ako će neko istrpeti njegove dečije bolesti onda je to PSV, klub u kojem je kao aktivan fudbaler odigrao 261 utakmicu. Od Kokua direktor Fenera Damijem Komoli – nekada zadužen za pojačanja u Liverpulu – očekuje rezultat odmah. I sigurni su da će da isporuči. Filip Koku je takođe potpisao na tri godine.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Filip KokuMark van BomelLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara