""
""

Konačno dobra partija Milana! Preporođeni Menez i Inzagijev Džek prekinuli Napolijevu seriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.12.14. | 22:44

Rosoneri pružili najbolju partiju od dolaska Inzagija na kormilo i zaslužno savladali benutezov tim sa 2:0

Konačno je i Milan pružio partiju koja je mogla da zadovolji njegove navijače. Rosoneri su u možda i najbolje odigranoj utakmici od početka sezone savladali Napoli na San Siru sa 2:0 i prekinuli seriju nepobedivosti Napolitanaca koja je trajala 11 mečeva.

Izabrane vesti

Povratak Montoliva i De Jonga u startnih 11 polako počinje da daje rezultate. Žila kucavica Milanovog veznog reda je večeras dobro funkcionisala i to se videlo na igri celog tima, pošto su Menez, Honda i Bonaventura imali mngoo više prostora u napadu i upotrebljivih lopti.

Tores je opet ostao na klupi, kao i El Šaravi, i ispostavlja se da Milan u formaciji bez klasične devetke funkcioniše sve bolje. Najava za tako nešto je stigla već u šestom minutu. Bonaventura je majstorski grunuo u prostor za Meneza koji je lepom varkom tela poptuno izbacio Kulibalija iz igre i potom izuzetnom preciznim udarcem u suprotan ugao po zemlji doneo vođstvo Rosonerima.

Napoli je uzvratio preko Iguaina i Kaljehona, ali Dijego Lopez njihov nekadašnji saigrač iz Real Madrida je bio na visini zadatka. Potom je Poli propustio jako dobru priliku na drugoj strani...

Slično kao i u prvom poluvremeni, Milan je i u drugom delu igre postigao gol posle nekoliko minuta. U 52. minutu, Armero je fenomenalno centrirao i pogodio u glavu Bonaventuru koji je glavom skrenuo loptu u mrežu i matirao Rafaela. Sjajna partija mladog veziste sa nadimkom Džek koji je postao jedan od Inzagijevih miljenika. A verovatno se Inzagi večeras zapitao, zašto mu je trebalo toliko vremena da pružili priliku Armeru na poziciji levog beka...

Razigrani Menez je imao još jedan sajajan solo prodor i malo sreće mu je nedostajalo da drugim golom na meču reši pitanje pobednika.

Milan se u nastavku povukao, Napoli je bio opasniji, ali Dijego Lopez nije kapitulirao. Rosoneri sada imaju isti broj bodova kao Napoli. Po dva boda više su sakupili Sampdorija, Lacio i Đenova. 

SERIJA A, 15. kolo

Subota:
Palermo – Sasuolo 2:1 (1:0)
/Riđoni 3, Beloti 90+3 – Pavoleti 85/

Lacio – Atalanta 3:0 (1:0)
/Mauri 51, 71, Lulić 81/

Nedelja:
Juventus – Sampdorija 1:1 (1:0)
/Evra 12 – Gabijadini 51/

Đenova – Roma 0:1 (0:1)
/Naingolan 40/

Parma – Kaljari 0:0 

Udineze – Verona 1:2 (1:1)
/Di Natale 31 - Toni 45+2, Hristodulopulos 46/

Ćezena – Fjorentina 1:4 (0:1)
/Savić 60 autogol - Valero 44, Savić 47, Rodrigez 79, El Hamdaui 90+3/

Milan – Napoli 2:0 (1:0)
/Menez 6, Bonaventura 52/

Ponedeljak:
19.00: Empoli – Torino
21.00: Kjevo – Inter

(FOTO: Action images)

(FOTO: Action images)


tagovi

Đakomo BonaventuraEvropaItalijaMilanNapoliSerija AŽeremi Menez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara