""
""

Konačno, gazi šampion! Kec u Moskvi, evrogol Fernanda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.07.17. | 20:21

Sastav Masima Karere osetio slast trijumfa i u novoj sezoni

Dva kola posta, a onda prava igra i pobeda u derbiju! Šampion Rusije Spartak iz Moskve slavio je u trećem kolu Premijer lige protiv Krasnodara na Otkritije areni i približio se gornjem delu tabele, gde su se već izdvojila tri tima sa maksimalnim brojem bodova – 2:0 (2:0).

Izabrane vesti

Maksimalan pre ovog kola bio je i sastav Igora Šalimova, ali je večeras prilično lagano položio oružje u glavnom gradu. Sastav Masima Karere je remizirao sa Dinamom (2:2) i Ufom (0:0) u prva dva kola, pa je po svaku cenu želeo tri boda. Krenuli su domaći u žestoku ofanzivu, a to im se isplatilo u samoj završnici prvog poluvremena.

Krasnodar je delovao prilično čvsto sve do 38. minuta, kada je Andreas Grankvist u kaznenom prostoru oborio Ze Luiša, a glavni sudija Sergej Lapčokin možda i prestrogo pokazao na belu tačku. Kvinsi Promes je bio siguran sa 11 metara, što je samo dodatno pojačalo napade domaćina u završnici prvog dela igre, pa je ubrzo došlo do nove promene rezultata.

Brazilac Fernando Martins je preuzeo odgovornost kod slobodnog udarca u prvom minutu nadoknade, a onda je usledio sjajan udarac sa oko 20 metara udaljenosti i Andrej Sintisin nije mogao ništa.

Karerin tim se u nastavku meča odlučio uglvanom na odbranu svog gola, dok je Krasnodar po svaku cenu pokušavao da se vrtai u igru. Šalimov je u poslednjih 15 minuta na teren poslao i doskorašnjeg prvotimca Crvene zvezde Mihaila Ristića, koji je imao nekoliko dobrih poteza, ali nije uspeo ozbiljnije da ugrozi gol Artema Rebrova.

Kod domaćina je svih 90 minuta na klupi za rezervne igrače proveo još jedan bivši igrač srpskog vicešampiona Marko Petković.

PREMIJER LIGA - 3. KOLO:

Subota:
Ural - Ufa 1:1 (0:1)
/Balažic 88 - Igboun 17/

CSKA Moskva - SKA Habarovsk 2:0 (2:0)
/Golovin 4, Natho 37 pen/

Rubin - Arsenal Tula 2:1 (0:1)
/Song 60, Caktaš 74pen - Ševčenko 34/

Ahmat Grozni - Dinamo Moskva 2:0 (0:0)
/Mitrišev 80, Rodolfo 83pen/

Nedelja:
Amkar - Rostov 0:1 (0:0)
/Zuev 66/

Lokomotiva - Anži 1:0 (0:0)
/Fernandes 81/

Tosno - Zenit 0:1 (0:1)
/Kokorin 10/

Ponedeljak:
Spartak Moskva - Krasnodar 2:0 (2:0)
/Promes 38pen, Fernando 45+1/

(FOTO: Screen shot)

 


tagovi

Spartak MoskvaPremijer ligaMasimo KareraKvinsi PromesKrasnodar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara