Kraj prelaznog roka u Italiji: Gomila potpisa u poslednja dva sata!

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.01.19. | 20:44

Potpisali Pjazon, Sandro, Pelegrini, Radovanović, Janković, Tero, Sau, Brazao...

U Italiji je večeras u 20.00 časova završen zimski prelazni rok!

Veliki klubovi poput Juventusa, Milan, Intera, Napolija i Rome nisu doveli nijedno značajno pojačanje poslednjeg dana pijace. Milan je samo potvrdio transfer portugalskog tinejdžera Tijaga Đaloa iz lisabonskog Sportinga koji je plaćen manje od milion evra i igraće za mladi tim. Na kraju, Milan nije doveo krilo koje je dugo jurio, Juventus nije realizovao hitnu kupovinu štopera, Inter nije doveo krilo, a Roma i Napoli nisu uradili ništa. 

Izabrane vesti

Uglavnom su manji klubovi bili aktivni u poslednjim satima pijace. Od većih je samo Lacio uspeo da realizuje pozajmicu iskusnog veziste/desnog beka Romula iz Đenove.

Udineze je u poslednjim minutima potvrdio transfer iskusnog brazilskog veziste Sandra. Nekadašnji igrač Totenhema je došao iz Đenove na pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora. Takođe, ugovor o pozajmici sa Zebrama potpisao je i talentovani engleski štoper Ben Vilmot (19) koji je stigao iz bratskog Votforda.

Đenova je Sandrovo mesto popunila srpskim vezistom Ivanom Radovanovićem čiji 4.000.000 evra vredan transfer iz Kjeva je odavno dogovoren, ali je potvrđen tek večeras pola sata pred zatvaranje pijace.

Kjevo je doveo brazilskog vezistu Lukasa Pjazona na pozajmicu iz Čelsija. Takođe je iz Kaljarija vratio iskusnog štopera Marka Andreolija koji je došao na pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora. Inače, Kjevo je izvisio za gomana. Očekivalo se da 18-godišnji brazilski golman Brazao, kojeg je Inter nedavno kupio od Kruzeira, ode šest meseci na pozajmicu Kjevo, ali je na kraju završio na šestomesečnoj pozajmici u Parmi. Takođe, Parma je iz Atletiko Madrida dovela i mladog urugvajskog napadača Nikolasa Skjapakezea koji je polusezonu proveo na pozajmici u Rajo Mahadahondi. Krstaši su doveli i Hosea Mačina, vezistu Peskare za kojeg su pobedili konkurenciju u vidu Torina i Đenove.

Pomenuti Andreoli je zauzeo mesto iskusnog Fabricija Kaćatorea koji je otišao na pozajmicu u suprotnom pravcu. Na poziciju levog beka je doveden na pozajmicu Luka Pelegrini iz Rome kojeg smatraju jednim od najvećih talenata italijanskog fudbala, ali u Romi nema minutažu pored Kolarova. Pored Kaćatorea, Kaljari je angažovao i bigarskog napadača Kirila Despodova iz CSKA Sofije za 3.000.000 evra. Na pozajmicu u Kaljari je stigao i iskusni napadač Siril Tero koji nije bio u prvom planu u Fiorentini. Dolazak pomenute dvojice napadača je značio i odlazak dvojice. Brazilac Dijego Farijas je otišao na pozajmicu u Empoli, dok je Marko Sau pozajmljen Sampdoriji gde će zaoštriti konkurenciju Kvaljareli, Gabijadiniju i Defrelu.

Iskusni Sau je u Sampdoriji zauzeo mesto poljskog napadača Davida Kovnackog koji je prešao u Fortunu Dizeldorf na pozajmicu vrednu 500.000 evra s pravom otkupa ugovora za 12.000.000 evra. Kovnacki je pre toga odbio pozajmicu u Empoli i ušao u konflikt sa klubom iz Đenove jer je želeo samo u Fortunu.

Ipak, Empoli je i bez Kovnackog bio aposlutni pobednik finiša prelaznog roka! Gomila igrača je potpisala u poslednja sata. Pored pomenutog Farijasa, iz Kaljarija doveo i levog beka Marka Pajača na pozajmicu. Toskanci su od komšija iz Fjorentine pozajmili i desnog beka – Kevina Dajksa. Uz obavezu da narednog leta prodaju Fiorentini mladog danskog defanzivca Jakoba Rasmusena po ceni od 7.000.000 evra. Podsetimo, Fjorentina je nedavno na sličan kaparisala iz Empolija i vezista Hamada Traorea za 12.000.000 evra. Empoli se ni tu nije zaustavio pa je iz Bazela na pozajmicu od 18 meseci doveo sjajnog napadača Dimitrija Oberlana, dok je od Zenita pozajmio slovenačkog štopera Mihu Mevlju. Na kraju je doveo i truskog vezistu Saliha Učana kao deo transfera Mihea Zajca u Fener za 6.500.000 evra.

Bolonja je iz Torina pozajmila Simonea Ederu i Lijanka Vojnovića iz Torina. Inače, Lijanka je želeo i SPAL koji je na kraju morao da se zadovolji pozajmicom Vaska Ređinija iz Sampdorije. A u poslednjem satu pijace je SPAL realizovao i 1.800.000 evra težak transfer Marka Jankovića iz Partizana.


tagovi

Ivan RadovanovićMarko SauMarko JankovićZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara