Kreće bitka za svetski tron: Juriš na ruski Drim tim

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.11.18. | 11:07

U poljskim gradovima Ploku i Ržešovu počinje klupsko Svetsko prvenstvo. Moćna ekipa iz Kazanja brani krunu

Može li neko da skine sa trona moćni Zenit iz Kazanja?

Četvorostruki uzastopni šampion Evrope brani i krunu klupskog prvaka sveta. Danas u poljskim gradovima Plocku i Ržešovu počinje bitka osam najboljih klubova planete za tron. Po dva kluba iz Rusije, Italije i Poljske, brazilski Kruzeiro i iranski Ardakan Arman učestovaće narednih sedam dana u spektaklu u Poljskoj. Ekipe su podeljene u dve grupe, a po dve najbolje igraće polufinale u Čestohovi.

Izabrane vesti

Prvi favorti se zna - Zenit. Četa Vladimira Alekna ove sezone je ostala bez najboljeg odbojkaša sveta Vilfreda Leona, koji je pojačao Peruđu, ali je stigao iz Modene Francuz Ervin Ngapet. Tu je i dalje prvi bombarder korektor, ruske reprezentacije Maksim Mihajlov. Prvog dana, ekipa iz Tatarstana imaće ruski dvoboj sa Fakelom iz Novog Urengoja. Tim iz hladnog Sibira u svojim redovima ima tandem primača servisa reprezentacije Rusije, evropskog šampiona i osvajača premijernog izdanja Lige nacija, Dmitrija Volkova i Jegora Kljuku.

Evropski i italijanski vicešampion Lube je favorit protiv poljskog šampiona Belhatova, koji je slabiji nego prošle sezone. Otišao je naš srednji bloker Srećko Lisinac, koji sada brani boje Trentina. Najslabiji klub trebalo bi da bude iranski Ardakan Arman, kao i domaća ekipa Aseko Ržešov, koja više nije u vrhu ni poljske odbojke.

Osim Zenita i italijanskih klubova Lubea i Trentina, u trku za titulu mogao bi da se umeša Kruzeiro. Šampion Brazila i najbolja ekipa Južne Amerike je već osvajala ovaj trofej pre dve godine. Najveće pojačanje za ovu sezonu je sjajni američki primač servisa Tejlor Sander, koji je stigao iz italijanskog Lubea.

U borbi za najbolju ekipu sveta učestvovaće četvorica Srba: Srećko Lisinac i Uroš Kovačević iz Trentina, Dragan Stanković iz Lubea i Milan Katić iz Belhatova.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 17:30 8963 KSP FAchatow - Lube up više (152.5) 1,80
Pon 20:30 8965 KSP Zenit Kazan - Fakel hs 1 (-1.5) 1,23
Pon 17:30 8986 KSP Trentino - Khatam Ardakan hs 1 (-2.5) 1,60
Ukupna kvota3,54

KLUPSKO SP - 1. KOLO

Ponedeljak

GRUPA A (PLOK)

17.30: (6,80) Belhatov - Lube (1,07)
20.30: (1,05) Zenit Kazanj - Fakel Novi Urengoj (7,70)

GRUPA B (RŽEŠOV)

17.30: (1,05) Trentino - Ardakan Arman (7,70)
20.30: (3,55) Aseko Ržešov - Kruzeiro (1,25)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

OK ZenitLubeBelhatovTrentinoKlupsko svetsko prvenstvo u odbojciOdbojka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara