"Sem Kveri i Rafa Nadal na pobedničkoj ceremoniji"
"Sem Kveri i Rafa Nadal na pobedničkoj ceremoniji"

Kveri srušio Nadala i nakrivio sombrero u Akapulku

Vreme čitanja: 1min | ned. 05.03.17. | 11:31

Iskusni Amerikanac slavodobitnik na turniru u Meksiku i pored čak pet Top 10 igrača koji su tamo igrali, uključujući i Novaka Đokovića

Sem Kveri i Rafa Nadal na pobedničkoj ceremonijiTitula na ATP turniru kategorije 500 u Akapulku, na opšte iznenađenje pripala je trenutno 40. teniseru sveta, Semu Kveriju. Naravno, američki as nije toliko slab igrač da ne bi očekivali da zasluži ATP pehar (ovo mu je osmi u karijeri), ali kada se na nekom takmičenju nađe pet igrača iz prvih 10 na svetskoj listi, onda je to zaista veliki podvig.

Šampion Srbija opena iz 2010. u finalu je savladao Rafaela Nadala sa 6:3, 7:6 (3), što mu je prva pobeda u karijeri nad Bikom sa Majorke. Pre Rafe od igrača iz Top 10 redom su ispadali Novak Đoković, David Gofan, Dominik Tim i Marin Čilić. A na ovoj listi favorita ne treba zaboraviti ni Huan Martina Del Potra i Nika Kirijosa. A Amerikanac je na putu do titule savladao Gofana, Tima, Kirjosa i na kraju Nadala bez ijednog izgubljenog seta!

Izabrane vesti

Sem Kveri, koga pamtimo i po tome što je prošle godine izbacio sa Vimbldona Novaka Đokovića, uz pehar u Ajkpulku je zaradio i 500 ATP poena i 321.290 dolara.

(foto: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSem KveriRafael NadalMeksikoJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara