"Sergej Milinković Savić"
"Sergej Milinković Savić"

Lacijevo obrazloženje - Sergej je odavno prerastao mlađe kategorije

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.17. | 14:34

Mateja Kežman za MOZZART Sport prenosi šta se sve dešavalo u Rimu pre no što su Nebeskoplavi zabranili Milinković Saviću da zaigra na Evropskom U21 prvenstvu

Sergej Milinković SavićNadali smo se da će Fudbalski savez Srbije nekako uspeti da ubedi čelnike Lacija da se predomisle i dozvole Sergeju Milinković Saviću da zaigra na Evropskom U21 prvenstvu u Poljskoj i pokuša da posle kontinentalne U19 i planetarne U20 titule zlatnoj generaciji Orlića donese još jedan trofej pre no što krenu da osvajaju svet i na seniorskom nivou.

Ali u ovoj konstataciji je i deo problema, jer Sergej je za razliku od mnogih saigrača već krenuo u osvajačke pohode po Italiji, pa Lacio baš i ne vidi zašto bi leto predviđeno za odmor proveo igrajući na nivou koji je, smatraju na Olimiku, već prerastao.

Izabrane vesti

Stavove rukovodećih ljudi iz rimskog kluba prenosi nam Mateja Kežman, koji u svojstvu agenta brine o Milinković Savićevoj karijeri.
"Suština je da je klub doneo odluku da ne pusti Sergeja jer smatraju da je odavno prevazišao takmičenja u mlađim kategorijama. Smatraju da je za njih jednostavno prevelik rizik da posle dugačke i teške sezone na takvo takmičenje puste igrača koji je ove sezone poneo epitet jednog od najboljih veznih igrača italijanske lige, igrača za koga je par klubova želelo da plati između 40.000.000 i 45.000.000 evra, s tim da Lacio nije želeo ni da priča na tu temu", kaže Kežman i nastavlja u dahu.
"Znaju da je Sergej bio prvak Evrope do 19 godina, pa šampion sveta do 20 i da jednostavno ne može više od toga u tom uzrastu. Iskoristili su pravila Fife i Uefe (nije zvaničan Uefin termin, prim. aut.) i na našu žalost donelu takvu odluku".

Inače, Lacijeve pripreme počinju tek 8. jula, ali kako se Evropsko U21 prvenstvo završava 30. juna, a Sergej Milinković Savić bi posle toga morao na odmor, jasno je da bi kasnio na početak Nebeskoplavih. A Lacio insistira na tome da Sergej bude tu od početka priprema.

Kako je sve to palo Sergeju?
"Sergej je imao veliku želju i motiv, ali jednostavno nije uspeo da promeni njihovu odluku. Ostaje mu da nastavi da radi i napreduje i dočeka poziv za A reprezentaciju i ispuni svoje snove. Tada niko neće moći da mu stane na put, a kao što je i sam rekao pre neki dan komentarišući izjave Novaka Đokovića - dao bi život za Srbiju", ističe Kežman.

Problem je samo što sistem, koji forsira Slavoljub Muslin, prema rečima selektora, ne odgovara Sergeju Milinković Saviću, pa su prednost do sada dobijali drugi igrači, iako nema sumnje da bi - ako su parametar samo igre prikazane na klupskom nivou - mladi vezista Lacija morao da bude bar u 23 najbolja srpska fudbalera.

Mlada selekcija do sada mu je bila "utešna nagrada". Možda je došlo vreme da se polako priključuje A timu?

(FOTO: Star Sport)


tagovi

EvropaItalijaLacioMateja Kežmanreprezentativni fudbalSergej Milinković SavićSrbijaSrbija U21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara