"Slavlje Čeha u Rimu"
"Slavlje Čeha u Rimu"

Lacio išamaran nasred Olimpika, magija Garsije izludela Nevila (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.03.16. | 20:50

Sparta slavila u Rimu sa 3:0 i priredila prvoklasno iznenađenje. Bilbao i Viljareal takođe u četvrtfinalu Lige Evrope

Slavlje Čeha u Rimu

Za iznenađenje večeri u prva tri meča revanša osmine finala Lige Evrope pobrinula se praška Sparta koja je na Olimpiku išamarala Lacio sa 3:0 i izbacila ga iz ovog takmičenja.

Izabrane vesti

Očajni Nebeskoplavi tako su već večeras završili takmičarsku sezonu, a kako ne mogu da se sastave u Seriji A, do kraja sezone mogu da igraju kao rekreativci. Ovaj tim već neko vreme liči više na gomilu penzionera, a u klubu u kojem je trener Pioli već spakovao kofere, i u kojem navijači teraju predsednika Lotita ništa i ne može da bude normalno.

Zato im večerašnja lekcija praškog tima dođe kao skraćenje muka. I kada je stvorio šanse, Lacio nije znao da da gol, ali je zato na drugoj strani odbrana bila bušna i dozvolila tri laka gola češkom timu. Prednjačili su očajni Biševac i Holanđanin Hud koji su pravili početničke greške i koji su najodgovorniji za sva tri gola. Već u 10. minutu sjajan pas Krejčija iskoristio je Dokal i lako matirao Marketija. Nisu gostujući navijači ni proslavili prvi gol, a već u 12. bilo je 0:2 na semaforu. Julis je sjajno proigrao Krejčija, a asistent kod prvog gola, rutinski je pogodio dalji ugao za veliku prednost Sparte. 

Lacio se trgao, imao šanse da se vrati u igru preko Maurija i Klosea, ali nisu bili precizni. Probao je i Kandreva, ali je golman Bičik bio fenomenalan. Nemoć Lacija i promašene šanse dospele su na naplatu u 44. minutu, kada je Julis stavio tačku na ovaj meč i povisio na 0:3. Sjajno je napadač praškog tima kaznio indolentnost domaće odbrane, pa je slavlje gostiju moglo da počne.

Sve što se dešavalo u drugom poluvremenu je za zaborav, barem iz perspektive domaćina. Sparta je rutinski dokrajčila nemoćni Lacio, a zvižduci kojima su ispraćeni igrači rimskog tima sa terena dovoljno govore koliko su bili očajni večeras.

Odličan posao odradio je večeras Atletik iz Bilbaoa, koji je uspeo da postigne gol na Mestalji i uprkos porazu od 2:1 prođe u četvrtfinale. A pregazila ih je Valensija u prvih 45 minuta, golovima Santija Mine u 13. i Aderlana Santosa u 37. imala je 2:0 i rezultat dovoljan za prolaz. I dobro je igrala ekipa Gerija Nevila, izgledalo je da će u nastavku dokrajčiti Baskijce, ali im se desilo suprotno.

Dobru šansu sredinom drugog dela propustio je Hoze Gaja, a u 74. minutu desio se trenutak odluke. Raul Garsija je sjajno proigrao Arica Adurica petom, istina možda je pre tog momenta sudija Orsato iz Italije propustio da dosudi indirekt za domaćina zbog igranja rukom Susaete, ali je sjajnu asistenciju iskusni golgeter iskoristio i matirao golmana Metjua Rajana za 1:2. Bio je to osmi pogodak Adurica u Ligi Evrope koji vodi na listi strelaca.

Probala je Valensija u finišu da se dočepa još jednog gola i prolaza u četvrtfinale, ali nije uspela. Bilbao je istrpeo ofanzivu, golman Ererin je kao mačka odbranio pokušaj Paka Alkasera u 86. minutu, a imao je i sreće prilikom pokušaja Danija Pareha u petom minutu nadoknade iz slobodnog udarca, kada je lopta otišla pored gola. Bio je to surov kraj za Valensiju, koja kao i Lacio proživljava košmarnu sezonu.

Još jedan španski predstavnik igraće u četvrtfinalu. Viljareal nije imao problem na revanšu u Leverkuzenu, gde je odigrao nerešeno 0:0 i rutinski prošao u zavšnicu Lige Evrope. Gostujući tim je bio mnogo bolji tokom celog meča, promašivali su fudbaleri Žute podmornice dosta šansi, a istakao se i golman Farmceuta Bernd Leno

Srpski internacionalac Antonio Rukavina odigrao je ceo meč za gostujući tim, dobio je žuti karton u 60. minutu zbog kojeg će propustiti sledeći meč u Ligi Evrope.

LIGA EVROPE - REVANŠI 1/8 FINALA

Lacio - Sparta 0:3 (0:3) - prvi meč 1:1
/Dokal 10, Krejči 12, Julis 44/

Valensija - Atletik B. 2:1 (2:0) - prvi meč 0:1
/Mina 13, Santos 37 - Aduric 74/

Leverkuzen - Viljareal 0:0 - prvi meč 0:2

21.05 Anderleht - Šahtjor - prvi meč 1:3
21.05 Braga - Fenerbahče - prvi meč 0:1
21.05 Mančester Junajted - Liverpul - prvi meč 0:2
21.05 Sevilja - Bazel - prvi meč 0:0
21.05 Totenhem - Dortmund - prvi meč 0:3

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

ViljarealValensijaSparta PragRaul GarsijaLiga EvropeLacioBajer LeverkuzenAtletik BilbaoAric Aduric

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara