Lakši trening za Orlove, strašni Rusi ruše i Amere

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.09.18. | 10:27

Posle Kameruna očekuje se još jedna maksimalna pobeda čete Nikole Grbića protiv Tunisa. Evropski šampion i osvajač Lige nacija sa maestralnim Maksimom Mihajlovim izgleda nepobedivo

Srpski odbojkaši imaju još jedan lakši trening. Posle poraza od SAD posle pet setova i maksimalnog trijumfa protiv Kameruna, pred četom Nikole Grbića je još jedna afrička selekcija, Tunis. Autsajder Grupe C u prva dva meča nije uzeo ni set, pa je jasno da bi sve osim pobede Srbije od 3:0 bilo iznenađenje.

Sistem takmičenja je takav, bodovi se prenose u sledeću rundu, svaki set je bitan, pa sigurno neće biti opuštanja kod srpskih odbojkaša i pored evidentne razlike u klasi. Da su Tunišani jedna od najslabijih selekcija na šampionatu govori samo šest osvojenih poena u drugom seta meča sa Rusijom. Na prethodnih meču protiv Kameruna, selektor Grbić je pružio šansu i igračima iz drugog plana, kao što su kapiten Nemanja Petrić i korektor Dražen Luburić.
“Ako želimo na F6 moramo da pobeđujemo. Ne razmišljamo još o Rusiji, moramo pre toga da savladamo Tunis i Australiju”, oprezan je korektor Orlova Aleksandar Atanasijević.

Izabrane vesti

Protiv Tunisa, naša reprezentacija se samo jednom susrela dosad i to u na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, kada je bilo 3:1 za Srbiju.

U subotu se u Bariju igra veliki derbi Grupe C, sudar Rusije i SAD, selekcije kojima se daju najveće šanse za zlato na Svetskom prvenstvu. Zbornaja komanda igra fantastično. Dominantno su Rusi osvojili premijernu Ligu nacija ovog leta, a i u Italiju su stigli kao prvi favorit za svetski tron. U odnosu na Ligu nacija u reprezentaciji su se vratili iskusni tehničar šampiona Evrope Zenita Aleksandar Butko i libero Aleksej Verbov.

Uz dominantnog korektora Maksima Mihajlova, Artema Volviča, Dmitrija Volkova, Jegora Kljuku i gorostasnog 218 centimtara visokog srednjeg blokera Dmitrija Muserskog, Rusi izgledaju nepobedivo. Amerikanci imaju svoje adute - Majka Kristensona, Meta Andersona, Tejlora Sandera, Arona Rasela… ali čini se da sve zavisi od raspoloženja izabranika Sergeja Šlapnjikova.

Ove godine, Rusija i SAD su se sastale dva puta u Ligi nacija i oba puta je Zbornaja slavila sa ubedljivih 3:0. Poslednja tri susreta, Rusija je dobila, a pre toga su Amerikanci imali niz od osam trijumfa protiv ljutog rivala.

Kanađani igraju odlično, u prva dva kola nisu izgubili ni set, pa će teško i Kina da se odupre četi francuskog stručnjaka Stefana Antige. Italija je pred svojim navijačima apsolutni favorit protiv Argentine, iako za Gaučose igra jedan od najboljih tehničara sveta, organizator igre šampiona Italije Peruđe, Lučano de Ćeko. Brazilci posle trijumfa protiv Francuza ne bi trebalo da imaju težak zadatak protiv Holanđana, dok bi najinteresantniji duel mogao da bude u Grupi A, gde igraju Belgija i Slovenija, koju odlično sa klupe vodi srpski stručnjak Slobodan Kovač.

SP – 3.  KOLO

Subota

GRUPA A (FIRENCA, ITALIJA)

17.00: (1,80) Belgija – Slovenija (1,90)

21.15: (1,07) Italija - Argentina (6,80)

GRUPA B (RUSE, BUGARSKA)

16.00: (1,03) Kanada – Kina (9,00)

19.30: (7,70) Holandija - Brazil (1,05)

GRUPA C (BARI, ITALIJA)

17.00: (1,01) Srbija – Tunis (10,90)

20.30: (2,70) SAD - Rusija (1,40)

GRUPA D (VARNA, BUGARSKA)

16.00 (9,00) Kuba – Iran (1,03)

19.30: (1,05) Poljska - Finska (7,70)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

Nikola GrbićSP u odbojciMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara