""
""

Lalatović motiviše ekipu pred derbi jeseni: U Zvezdi ima igrača koji zarađuju ozbiljan novac

Vreme čitanja: 4min | pet. 23.09.16. | 15:18

"Nema razloga da se povlačimo, jer tamo odlazimo kao prvoplasirani tim u ligi“, jasan je trener Novosađana

Novi Sad je u transu, fudbaleri Vojvodine spremaju se za derbi superligaške jeseni sa Crvenom zvezdom u koji ulaze kao jedina neporažena ekipa u Srbiji. Trener Nenad Lalatović, inače bivši kapiten i šef struke beogradskih crveno-belih, zna način na koij može da motiviše ekipu.

Izabrane vesti

Uostalom, zna i kako se pobeđuje Zvezda sa Vojvodinom u Beogradu. To je već uradio u finišu prošlog prvenstva. Lalatović kaže da kod njegovih igrača nema straha od derbija, a to je nešto što je, čini se, u prošlosti često umelo da sputa Novosađane.
“Za ovaj meč nije potrebna neka specijalna priprema. To je derbi kola, u kojem se sastaju prvi i drugi. O Crvenoj zvezdi nema potrebe da trošim reči. To je naš najveći klub, ali isto tako, veliki klub smo i mi. Crvena zvezda ima sjajan tim, sa sjajnim igračima i sjajnim trenerom, mojim kolegom Grofom Božovićem. Igraju na Marakani, pred svojom publikom, pa iako smo mi prvi, zbog domaćeg terena su oni blagi favoriti. Međutim, naš cilj se zna. Idemo tamo da se nadigravamo sa njima i odigramo što bolje, odnosno da se u naš Novi Sad vratimo neporaženi. Na taj način bismo ostali na prvoj poziciji, što bi za nas bilo sjajno“, rekao je Lalatović na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

UOČI NEDELJNOG DERBIJA: ZVEZDA JE IPAK ZVEZDA, ASTRONOMSKA KVOTA NA VOŠINU POBEDU

Trener Vojvodine smatra da Zvezda ima mnogo kvalitetnih pojedinaca u svojim redovima.
“To je nov tim. Vidim po medijima da ima nekih kritika, ali jako je teško uklopiti toliko novih igrača u tako kratkom periodu. Njihova snaga je u individualnom kvalitetu igrača, dok je naša snaga u kolektivu. Oni imaju igrače koji ovde zarađuju ozbiljan novac i ukoliko se protivnik opusti, u svakom trenutku mogu da ga kazne jednim driblingom, jednim šutem, jednom akcijom… Mi ćemo pokušati da im se suprotstavimo disciplinovanom igrom, a kako oni znaju sve o nama, tako i mi znamo sve o njima. Očekujem dobru, kvalitetnu utakmicu, a ekipa koja bude bila bolja, neka pobedi“, naveo je on.

Primera radi, u Vojvodini je finansijska situacija je ipak, drugačija pošto niko osim Dejana Melega nema primanja veća od nekoliko hiljada evra.

Kao najkvalitetniji deo protivničkog tima Lalatović je izdvojio je napada.
“Tu su Orlandić, Vijeira, Ruiz… Kanga je bio nosilac igre u Rostovu i došao je iz mnogo jače lige nego što je naša. Po mom mišljenju, uz Donalda i Lukovića, on je u ovom trenutku njihov najbolji igrač. U meč treba da uđemo oprezno, ali nema razloga da ih se plašimo, kao što ni oni ne treba da se plaše nas. Mi imamo respekt prema svima, kako prema Borcu i Bežaniji, tako i prema Crvenoj zvezdi, ali se nikoga ne bojimo. Znamo njihove vrline i na šta treba da obratimo pažnju“.

On je demantovao da će Vojvodina u derbiju zaigrati defanzivno.
“Povući ćemo se samo ukoliko Crvena zvezda bude toliko dobra, pa nas na to bude primorala. Crvena zvezda igra na svom terenu i ima mnogo veći pritisak za osvajanje prvog mesta. Ako pogledamo 20 godina unazad, na prvom mestu su se smenjivali samo Zvezda i Partizan, tako da mi nemamo pritisak kakav imaju oni. Sa druge strane, želimo da ostanemo na prvom mestu što je duže moguće. Ako nekim slučajem, ne daj Bože, budemo drugi, za nas to neće biti smak sveta, ali za njih hoće. Nema razloga da se povlačimo, jer tamo odlazimo kao prvoplasirani tim u ligi“, jasan je Lalatović.

Pred gostovanje u Beogradu, u redovima Voše nema većih kadrovskih problema, a od ranije je poznato da neće igrati Nenad Gavrić.
“Dobio je jak udarac u zglob na utakmici protiv Bežanije i nažalost, on neće biti u konkurenciji za tim, pošto neće moći da trenira u naredna tri - četiri dana. Svi ostali igrači su spremni i orni. Atmosfera je sjajna i svi dobro treniraju. Drago mi je što će sada derbi biti između Vojvodine i Zvezde, jer Vojvodina je zaslužila da se ovaj meč nazove derbijem, po igrama koje moji igrači pružaju ove sezone i rezultatima koje postižu. Nadam se da će biti što više gledalaca i da ćemo se pred beogradskom publikom predstaviti u što boljem svetlu“, zaključio je Lalatović.

Utakmica između Crvene zvezde i Vojvodine na programu je u nedelju u 19 časova na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu, uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Arena sport.

(FOTO: Starsport)


tagovi

FK VojvodinaSuperligaNenad LalatovićNenad GavrićDejan MelegFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara